האם קיים קטטר מיוחד לשופכה לא-רגולרית עם היצרויות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם קיים קטטר מיוחד לשופכה לא-רגולרית עם היצרויות?
    אבי
    24/11/2017

שלום,
    בעקבות ניתוח TURP (עקב הגדלה שפירה של הערמונית), נוצרה לי "שופכה פרוסטטית לא רגולרית עם אזורים בצקתייים בולזיים, וכך גם אזור הטריגון".

בבדיקה אקראית 6 שנים לאחר מכן ניסו להחדיר לי קטטר, כשלא הצליחו, ניסו להחדיר תמחן - אך בשום פנים לא הצליחו, וגרמו לי לסבל רב.
    אחד האחים טען, שייתכן והיו זקוקים לקטטר דק יותר, שלא היה בידם.
    שאלתי: אני עומד לעבור ניתוח בקע - וייתכן שיזדקקו להתקנת קטטר. מה יהיה אם שוב לא יצליחו להחדיר? האם קיים קטטר מיוחד שיכול להתאים את עצמו לשופכה לא-רגולרית צרה ? ואם לא - מהי האלטרנטיבה?

בציפייה דרוכה לתשובתכם,
    בתודה ובברכה,
    אבי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    25/11/2017

שלום אבי
    אכן ישנם קטטרים דקים בגדלים שונים. באם הקטטרים לא נכנסים וקיימת אצירת שתן , מחדירים קטטר סופרה-פובי שהינו קטטר דרך דופן הבטן התחתונה. ניתוח TURP הינו לתקופה מוגבלת ועליך להתייעץ עם אורולוג בהתאם למידת תסמיני השתן לגבי אפשרות ל- TURP חוזר. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטטרים מיוחדים לשופכה עם היצרויות

אבי
    25/11/2017

תודה עבור תשובתך. עזרת לי מאד.
    אבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    26/11/2017

בשמחה. שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו