דליפת שתן קלה במעבר לישיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דליפת שתן קלה במעבר לישיבה
    עידו
    17/12/2017

שלום,
    כבר מספר חודשים שאני סובל מדי פעם ממעט שתן (מספר טיפות או לעיתים מעט יותר מכך) במעבר מעמידה לישיבה בסמוך למתן שתן/ישיבה בשירותים.
    הייתי אצל אורולוג, ביצעתי בדיקת אולטראסאונד, בדיקת שתן, בדיקת דם והכל היה תקין, הרופא רשם לי ספזמקס 30 למשך חודש, אני לא מרגיש שזה פתר את הבעיה, אולי הקטין קצת את הכמות לרמה של טיפות. מה ניתן לעשות?

ושאלה נוספת, האם ייתכן שהדבר נגרם לי מהתאפקות משמעותית שהייתה לי לפני קצת יותר מחצי שנה? אולי השרירים התכווצו מדי או משהו בסגנון?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    19/12/2017

שלום עידו
    התופעה של דליפה קלה שנגרמת לפני שמספיקים להגיע לשרותים עלולה להיות במסגרת תסמיני השלפוחית הרגיזה - overactive bladder . בין השאר עלולה להיגרם עקב שתיה של משקאות קפאיניים דוגמת קפה, תה, קולה ורד בול לסוגיו שגורמים לתופעה ופוגעים ביעילות הטיפול בספזמקס. סיבה נוספת היא דלקות או ניתוחים קודמים באיזור. התאפקות בודדת לא אמורה לפגוע בכיס אך עקרונית מומלץ להימנע מהתאפקות ולהשתדל להתרוקן באופן יזום כל כשעתיים במהלך היום. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל זה לא מקרה של אי יכולת להתאפק

עידו
    19/12/2017

ד"ר, הכוונה לא הייתה של דליפה קלה לפני הגעה לשירותים, אלא לאחריהם, כלומר בעת מעבר מעמידה לישיבה לאחר מתן שתן בשירותים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    20/12/2017

שלום עידו
    הספזמקס צפוי לפעול כחודש מתחילתו והשינוי הינו הדרגתי. ניתן להעלות את הספזמקס מ- 30 ל- 30+15 ובהמשך אף 30+30 בוקר וערב כדי לשפר את התסמינים, אך עם העליה הסיכון של תופעות לוואי דוגמת יובש בפה ועצירות עולה. לציין כי הטיפול הוא בנוסף ולא במקום המנעות ממשקאות קפאיניים שגורמים לתסמינים ומפריעים לתפקוד הספזמקס. באם לא תהיה הטבה - ניתן לשקול טיפול בתרופה אחרת עם האורולוג המטפל. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו