פענוח CT דרכי השתן לאחר התקף כאבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח CT דרכי השתן לאחר התקף כאבים
    עופר
    20/12/2017

אני בן 57 לפני חודש היה לי התקף כאבים מאבנים בכליות.
    נשלחתי ל-CT דרכי השתן ואילו הממצאים:

כליה ימנית - הידרונפרוזיס/אורטר קל עד אבן חוסמת באורטר פרוקסימאלי בגובה L4 בקוטר כ - 4 מ"מ לאורך כ - 6 מ"מ.

כליה שמאלית - בגודל וצורה תקינים ללא אבנים או הידרונפרוזיס.
    שלפוחית השתן תקינה.

ממצע לוואי:
    בקע טבורי קטן מכיל שומן. שינויים ניווניים בע"ש. גלישה קדמית קלה של L5 בגובהL5-S1 GK על רקע ליזיס.

מה זה אומר ומה המשך הטיפול? תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    21/12/2017

שלום עופר
    אבנים בכליות לרוב לא גורמות לכאבים עד שהן צונחות לשופכן המוליך לכיס השתן ואז מופיעים הכאבים. האבן אצלך הינה בגודל בינוני כך שקיימת סבירות לפליטה עצמונית אך מאידך היא גרמה לכאבים במיקום פרוקסימלי , כלומר בתחילת השופכן ועדיין ארוכה הדרך עד לתום השופכן ולפליטה לכיס השתן. יש צורך בטיפול תרופתי להרחבת השופכן והגדלת הסיכוי לפליטת האבן ובמשככי כאבים. באם הכאבים בלתי נסבלים או מופיע חום, יש צורך בניקוז הכליה בתיאום האורולוג או עם פניה למיון. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לפענוח CT דרכי שתן לאחר התקף אבנים

עופר
    24/12/2017

תודה על התשובה המהירה.
    ברצוני לדעת האם צריך לבחון פנייה דחופה למיון על מנת לשחרר את החסימה מימין?
    רופאת המשפחה הפנתה אותי לנפרולוג וזה מה שאמר לי.
    עלי לציין שבדיקות הדם שעשיתי יומים לפני ההתקף היו תקינות.
    האם עלי לפנות מיידית למיון או לפנות לאורלוג למתן חוות דעת נוספת.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    25/12/2017

שלום עופר
    אם מופיע חום או כאבים בלתי נסבלים שלא מגיבים למשככי כאבים יש צורך לפנות למיון. באם לא, ניתן לחזור על סונר עוד כ- 2-3 שבועות ואז לפנות לאורולוג להחלטה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו