קצף בשתן וריח חריף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצף בשתן וריח חריף
    מודאגת
    21/12/2017

שלום דר, בת 22 עם דלקות חוזרות בדרכי השתן, נוטלת מקרודנטין 100 מג אחד רק לאחר יחסי מין (המלצה מהגינקולוג).
    כבר מעל חודש ללא דלקת, אך מאז הפעם האחרונה בה הייתה דלקת אני שמה לב כי ממשיך להיות ריח מאוד חזק לשתן בלי קשר לכמות נוזלים שאני שותה ביום, גם כאשר השתן בהיר יש ריח. בנוסף לכך הבחנתי כי גם יש הרבה מאוד קצף שמופיע בשתן (לא בועות קטנות, ממש מעין קצף). קניתי בבית המרקחת בדיקה ביתית לדלקת בשתן (יוריטסט) והיא מראה כי יש חלבונים בשתן.
    בעניין היסטוריה רפואית שלי - מחסור בויטמין בי12 וחומצה פולית (לא ידוע על אנמיה בספירת דם) וטרנספר יו גבוה, נמצאת בבירור גסטרו מעל שנה עקב שלשולים מרובים (קולונו תקין). עברתי לפני כחודשיים אולטרסאונד כליות ודרכי שתן שיצא תקין.
    בנוסף, אינני יודעת אם זה רלוונטי אך, אבי סובל מלחץ דם גבוה ואובחן לפני כעשור בצליאק ואחיו חולה סכרת (סוג 2) הרבה שנים, עבר לפני 5 שנים השתלת כליה.
    העניין קצת מדאיג אותי... אשמח אם תוכל להסביר לי למה לדעתך זה קורה? זה חמור? האם אני צריכה להגיע לבירור אורולוגי או נפרולוגי? האם יש משהו שביכולתי לעשות על מנת לשפר את התופעה?
    סליחה על המגילה, אודה לתשובתך מאוד!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קצף בשתן וריח חריף

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    21/12/2017

שלום רב
    ראשית טוב מאד שאת מגבירה בשתיה - המשיכי כך שיהיה כ- 2 ליטר שתן ביממה
    ריח בשתן הינו תוצאה של תוצרי פירוק מהמזון ולכן הרכב המזון ותבליניו כמו גם תרופות שונות יכולים להשפיע על ריח השתן. נוכח הקצף והבדיקה הביתית לחלבון הייתי ממליץ לבצע בדיקת שתן לכללית ובאם עדיין יש חלבון, כדאי לבצע דרך רופא המשפחה איסוף שתן לחלבון במשך יממה (בהמלכה תוכלי לוודא שנפח השתן שלך ליממה תקין) ולפנות עם התשובות לנפרולוג. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו