התייעצות לפני תחילת הקרנות לערמונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות לפני תחילת הקרנות לערמונית
    דב
    24/12/2017

שלום רב,

אני בן 69. PSA אחרון 5.77 (10/2017). בשנת 2013 - 2.82 ומאז עלייה מתונה.

בדקת TRUS ערמונית בגודל 22 ממצא היפו מימין ללא פריצת (גבולות שמורים בתוך ומחוץ לערמונית).

תוצאות ביופסיה:

גליסון 3+4 ב- 5/6 גלילים מימין בשיעורים בינוניים. ISUP group 2.

גליסון 3+3 ב- 5/6 גלילים משמאלבשיעורים נמוכים יחסית. ISUP group 1.

PET PSMA תקין למעט קליטה חלשה בשני ציד הערמונית.

אני לא מעוניין בניתוח למרות שאפשרות זו הוצעה לי בעיקר בגלל נושא הקטטר.

נשארו האופציות של קרינה חיצונית או ברכיתרפיה. כאשר ההחלטה הסופית תתקבל בפגישה במכון הקרינה אולם יש פחות סיכוי לברכיתרפיה בגלל גליסון 3+4. כך לפי האורלוג המטפל. מה דעתך בנושא?

והיה ולאחר תקופה כלשהי תהיה הישנות איזה טיפול ניתן לבצע אחרי הקרנות? הבנתי שניתוח לא יהיה אפשרי.

אני עתיד להיות מטופל בביה"ח תה"ש. ראיתי שמתנהלים כיום ניסויים ביחס למספר טיפולי הקרינה בסרטן הערמונית. כ- 8 שבועות (הטיפול הסטנדרטי) למול טיפולים קצרים יותר. דעתך?

תודה מראש!!.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    24/12/2017

שלום דב
    תמצתת היטב את המצב והאפשרויות. הסיכון עם כישלון של קרינה אינו גבוה אך באם יהיה ישנו טיפול כמותרפי עם/ללא טיפול הורמונלי באם תופיע עליית PSA.
    לגבי טיפולים בפרוטוקולים מחקריים של קרינה, תוכל להתייעץ עם האונקולוג המקרין כולל סיכויים וסיכונים של כל פרוטוקול. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו