סובל מחריפות אחרי חודש וחצי מריסוק אבן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובל מחריפות אחרי חודש וחצי מריסוק אבן
    מארון
    03/02/2018

שלום רב, בתאריך 19.12.2017 עברתי ניתוח ריסוק אבן בגודל 1 ס"מ ורוחב 0.6 ס"מ , הרופא המנתח הוציא חלק מהשבבים והשאר נשאר בדרכי השתן. האבן היתה בדרכי השתן וחסמה את דרך השתן דבר שגרם לכילייה להתנפח, לאחר הריסוק השאירו לי סטנט אשר הוצאתי אותו שבוע לאחר הניתוח. מהיום הראשון לאחר הניתוח ואני סובל בחריפות בדרכי השתן וכאילו שננעצו לי שבבי אבנים שם. עד היום כול פעם שאני נותן שתן יורד לי דם בו זמנית וזה ממש חריף לי. כול הזמן מרגיש שאני חייב לתת שתן ומרגיש כאילו אבנים נעוצות לאורך כול דרך השתן עד לאיבר. מה צריך לעשות?!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סובל מחריפות אחרי חודש וחצי מריסוק אבן

מארון
    03/02/2018

שכחתי להוסיף דבר מאוד חשוב, כול פעם שאני מתכופף לא משנה אם קצת אי הרבה מרגיש כאבים עזים בתוך האיבר כאילו שנקרע מבפנים, וממשיך למספר דקות לאחר ההתישרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    04/02/2018

שלום מארון,
    התסמינים שציינת עלולים להיגרם מגירוי ושריטות של האבנים והסטנט ועלולים להימשך מספר שבועות לאחר הוצאת הסטנט. כמו-כן עלולה להיות דלקת ולכן מומלץ ביצוע תרבית שתן עם טיפול אנטיביוטי באם תופיעה צמיחה בשתן.בהחלט מומלץ על הגברת שתיה כך שיהיה כ- 2.5 ליטר שתן ביממה לשטוף פירורים נותרים, לא להתבייש ליטול משככי כאבים לפי הצורך כולל ספזמלגין X3 ליום ואם התסמינים לא מתחילים להירגע כ- 3 שבועות לאחר הוצאת הסטנט, יש לשקול הדמיה חוזרת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו