כאבים במותן ימין - אבן בכליה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים במותן ימין - אבן בכליה?
    רועי
    18/02/2018

שלום,

יש לי כאב בצד מותן ימין ובבדיקת שתן RBC יצא 10. רופאת המשפחה טוענת שזה כנראה אבן בכליה. האם בדיקת אולטרסאונד יכולה לאמת את מקור הכאב? בנוסף..איזה כדור נגד כאבים מומלץ ליטול בינתיים עד שהאבן תצא? (איני יכול לקחת תרופות ממשפחת ה ibuprofen כרגע כי אני סובל מגסטרייטיס).

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    18/02/2018

שלום רועי
    לרוב אבנים בכליות אינן כואבות אלא רק כשהן נודדות לשופכן שהינו הצינור שמחבר בין הכליה לכיס השתן. אולטרסאונד יכול באופן הפיך להדגים שיש חסימה בצינור אם החלק הפנימי של הכליה נפוח - הידרונפרוזיס. להוכחה מוחלטת של המצאות אבן יש צורך לעשות CT בטן פרוטוקול אבנים. טיפול בספזמלגין ואופטלגין יכולים להפחית כאבים ובאם לא עוזר - יש צורך בטיפול חזק יותר דוגמת זאלדיאר או טראמאל ואף לפנות למיון לטיפול תוך-ורידי. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במותן ימין - אבן בכליה?

רועי
    20/02/2018

תודה על תשובתך המפורטת. יצא לי לעשות אולטרסאונד והבדיקה תקינה (אין עדות להידרונפרוזיס). הכאב במותן הוא אומנם כרוני אבל כשאני לוחץ על האיזור הכואב עם היד הוא רגיש למגע, ז"א שהוא אפילו כואב יותר. האם אפשר מכך להניח שמדובר רק בשריר תפוס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    20/02/2018

בסבירות גבוהה לא מדובר בגורם אורולוגי וככל הנראה המקור הינו שריר-שלד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו