צריכה עזרה בבקשה לגבי דלקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה עזרה בבקשה לגבי דלקות
    סובלתתתת
    02/04/2018

בת 22 וסובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן מזה כשנה וחצי. בפעמיים האחרונות שבהן הרגשתי את התסמינים של צריבה, תכיפות במתן שתן, כאבי בטן תחתונה וגב תחתון עם חולשה כללית ובחילות הלכתי להיבדק, בדיקת סטיק הראתה דלקת ודאית (דם בשתן, חלבונים וכו) אך התרבית יצאה שלילית.
    מזה ארבעה ימים הגב התחתון כואב לי וגם באזור המותניים - מה שאני מכירה מדלקות חריפות שהיו לי פעם. לא היה חום גבוה אבל יש בחילות וכל התסמינים הנוספים שציינתי למעלה התחילו אתמול.
    מה עליי לעשות? יכול להיות שיש משהו בדרכי השתן או בכליות מהתדירות הגבוהה של הדלקות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    03/04/2018

שלום רב,
    באם קיימים תסמינים אך אין צמיחה בשתן, יש לשקול לבדוק גם צמיחה של חיידקים שעלולים לעבור בתפקוד מיני ואינם צומחים בתרבית השתן הסטנדרטית - בדיקה שנקראת STD
    אם גם בדיקה זו תהיהי תקינה, כדאי להיבדק אצל אורולוג כולל סונר דרכי שתן לשלול הפרעה אנטומית ולהתייעץ לגבי דרכי מניעה של דלקות בשתן. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו