לרופאים שלום. אני מודאג מאד ויש לי תור רחוק. אפשר לקבל הסבר לתוצאות הבדיקה בבשה ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לרופאים שלום. אני מודאג מאד ויש לי תור רחוק. אפשר לקבל הסבר לתוצאות הבדיקה בבשה ?
    יונתן
    04/04/2018

ממצאים:
    הערמונית מודגמת בגודל כ- 4.6*3.3*4.9 0״מ.
    נפה משוער של הערמונית= 38.6CC, מוגדלת ומתבלטת לתוך שלפוחית השתן.
    אזור פרפרל׳ בעל מרקם הטרוגני בגובה MID GLAND לכיוון הבסיס משמאל מודגם אזור בעל סיגנל נמוך בערכי T2W נמדד בגודל כ- 1.2 0״מ בעל דיפוזיה רסטרקטיבית ומתאדר לאחר הזרקת הומר ניגוד לתוך הוריד בצורה בולטת. באזור פרפרל׳ מימין בגובה אפקס מודגם מוקד זעיר 5 מ"מ אשר מתנהג בצורה השודה גם הוא בעל סיגנל נמוך בערכי T2W עם רושם לדיפוזיה רסטרקטיבית קלה ומתאדר לאחר הזרקת הומר ניגוד.
    הממצאים מימין ומשמאל מוגדרים כ- PIRADS4.
    בנוסף מודגם ממצא קטן בבסיס של אזור פרפרל׳ מימין צמוד לקפסולה בגודל כ- 0.5 0״מ מודגם במנה קורונל׳ ואקסיאל׳ גם הוא בעל מאפיינים השודים PIRADS4. הקפסולה נראית שמורה.
    אזור TZ בעל מרקם הטרוגני על רקע שינויים היפרטרופ״ם ללא ממצא בעל מאפיינים אגרסיביים.
    שלפוחית השתן בקיבולת הלקית דופנותיה טרביקולר״ם.
    בקעים מפשעת״ם דו״צ מכילים שומן.
    שלפוחיות הזרע במראה שמור.
    אין בלוטות לימפה מוגדלות לאורך כלי דם איליאקל״ם לפי הבדיקה הנוכחית.
    המבנה הגרמי נראה שמור.
    סיכום: ממצאים השודים באזור פרפרל׳ מימין ומשמאל PIRADS4 כמפורט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    07/04/2018

שלום יונתן
    כתלות בסיסה בעטיה עברת את הבדיקה , הממצאים המתוארים מצריכים ביופסיות מכוונות הן מאיזורי הנגעים המתוארים והן ביופסיות משאר חלקי הערמונית, להערכה דויקת של טיבם. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו