אחרי ניתוח אבנים בשופכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי ניתוח אבנים בשופכה
    יוליה
    10/06/2018

שלום.
    היה לי אבן בכניסה לשופחן 1 ס"ם, הכניסו לי סטנט לחודשיים עד הניתוח, בגלל שהיה הידרונפרוזיס, עשו לי ניתוח (אורטרוסקופיה) לפני שבועיים, אחרי הנתוח הכניסו סטנט חדש לעוד חודש בגלל שהאבן נתקע בכניסה לשופחן ועשו ריסוק והוציאו פירורים עם הבסקט, אבל אמרו לי שנשארה שם הפצע.
    השאלה שלי , כל יום יש לי כאבים בצד ימין איפה שנמצאת הכליה פעם-פעממים ביום, ולפעמים לוקח הרבה זמן עד שזה עובר ,למרות שאני לוקחת איבופן נגד כאבים. רציתי לדעת למה יש לי עדיין כאבים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחרי ניתוח אבנים בשופכה

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח אבנים

יוליה
    10/06/2018

שחכתי להוסיף שגם קשה לי לשכב על הצד הזה איפה שהיה אבן.
    יש אי נוחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    11/06/2018

שלום יוליה,
    הממצאים שתיארת הינם נפוצים לאחר המצאות אבן, הטיפול והימצאות הסטנט. הכאבים עלולים להימשך אפילו כחודשיים לאחר הוצאת הסטנט השני ובאופן הדרגתי הם יירגעו. בהחלט מומלץ טיפול במשככי כאבים אן כי איבופן מצריך מעקב תפקודי כליות כדי לשלול פגיעה בתפקוד כליות ולכן כדאי אולי לשלב אותו עם טיפול אחר במשככי כאבים לדוגמה אופטלגין נוזלי או זאלדיאר. גם שתיה מוגברת מומלצת. באם הכאבים יימשכו מעבר לכך, יש לשקול לחזור על CT לוודא שאין שאריות או פירורים של האבן. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו