הרחבה של אגן כליה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחבה של אגן כליה
    ליאם
    11/06/2018

רציתי לדעת מה זה הרחבת אגן כליה האם מסוכן האם משהו נרכש או מולד והאם זה משהו שיש אצל כולם או שלא... והאם מתיישהו יש צורך לטפל או לעקוב... גילו הרחבה קלה אבל אמרו שהיא בגדר התקין לחלוטין...
    אשמח לקבל תשובות....
    אני אדם מעל גיל 50 אז אני צריך הסבר מעמיק...
    תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרחבה של אגן כליה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    13/06/2018

שלום ליאם
    הרחבת אגן היא מבנה אנטומי שיכול להיות מולד או נרכש במהלך השנים. הוא אינו מסוכן אך לעיתים באם זה ממצא חדש שלא היה בעבר, נדרש מעקב כדי לשלול שההרחבה לא גדלה כי היא יכולה לכוון על ממצא שחוסם את המערכת וגורם להתקדמות ההרחבה ולכן מעקב של סונר לראות שהרחבת האגן לא גדלה חיונית באם מדובר בממצא שלא הודגם בעבר. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבה

ליאם
    13/06/2018

אני מעולם לא עשיתי אולטרסאונד בכליות זאת הייתה הפעם הראשונה אז אי אפשר לדעת אם זה מולד או נרכש אני מניח.. הרגשתי כאב ונפיחות באזור...
    ורק אז עשיתי אולטרסאונד כי שמתי לב שזה ממשיך זמן רב.
    ואז גילו את זה..
    מה עושים עם זה?
    זה עובר לבד ברוב המקרים??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    14/06/2018

שלום
    מה שעושים עם זה זה חוזרים על סונר בעוד מספר חודשים ורואים אם זה ממשיך לגדול ואז צריך לעשות בדיקת CT או שזה נשאר קבוע ואפילו מצטמק ואז אין צורך בשום התערבות. בכל מקרה נפיחות בכליה לא גורמת לנפיחות על פני העור. לכל שאלה והשגות נוספות, אתה מוזמן להיבדק אצל אורולוג לקבלת הערכה נוספת. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו