הרחבת אגן כליה ימנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחבת אגן כליה ימנית
    יאיר
    12/06/2018

היי אני יודע שכבר הרופא מכיר אותי כבר מהפורום.... לאחרונה לפני כמעט חודש גילו הרחבת אגן כליה בצד ימין... הכאב בא והולך לאחרונה נשאר הרבה זמן ומשפיע על הרגל הימנית גם והגב. השאלה שלי האם יש מצב שזה החמיר כי גילו לי הרחבה קלה שהיא בגדר נורמה...
    האם הרחבת אגן כליה זה משהו שיש לכולם באופן תקין??
    והאם זה יכול לעבור מעצמו???
    והאם מותר לעשות פעילות גופנית מאומצת עם זה....
    והאם המצב יכול לגרום לסיכון כולשהו..?
    והאם גם יש צורך לטפל בזה...?
    תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת אגן כליה ימנית

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    13/06/2018

שלום
    הרחבת אגן כליה קיים בחלק מהאנשים באופן מולד. צריך לעקוב אחר דינמיקה לראות שלא מדובר בחסימה וההרחבה נשארת סטטית ולא מחמירה. לעיתים אם היתה חסימה זמנית, ההרחבה יכולה לחלוף עצמונית. אין מניעה מלבצע כל פעילות כולל פעילות גופנית. באם בבדיקות המעקב יש החמרה בהרחבה יש להשלים בירור וטיפול. אני חושב שכדאי שיהיה אורולוג שיעקוב אחריך על ציר הזמן להערכת שינוי בהרחבה ולמענה על שלל השאלות. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת אגן כליה ימנית...

יאיר
    13/06/2018

אוקי מה יכול להיות הגורם להרחבה??? יש סיכוי בגלל תרופות??
    והאם הרחבת אגן כליה יכול לגרום לכאב מעל האשך הימני ובמפשעה או שאין כל קשר...?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    14/06/2018

שלום
    הרחבת אגן עלולה להיות מולדת או עקב ארועי פליטת אבנים בעבר או הפרעות אחרות במערכת ומחוצה לה שבעטים יש להיבדק אצל אורולוג. ההרחבה לא גורמת לכאבי אשכיים או במפשעה. יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

יאיר
    14/06/2018

אוקיי הייתי היום אצל רופא כירורג גם בקשר לכאב במפשעה והאשכים שאתה יודע ומכיר...
    הרופא אמר לי שיש לי מורסה או משהו כזה באשך הימני.. ואמר שאולי זה הגורם לכאבים במפשעה וגם בבטן
    ולגבי ההרחבה הוא אמר שזה לא משהו רציני ואין לזה בכלל חשיבות.. אבל הוא שלח אותי לאולטרה סאונד אשכים ובטן תחתונה כולל כליות...
    והוא אמר ללכת לאורולוג לאחר מכן...
    יכול להיות שזה הגורם לכאב בכל האזור כמו שהרופא כירורג אמר??
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    14/06/2018

מורסה עלולה לגרום לכאב. יש צורך בביצוע אולטרסאונד ולפנות לאורולוג לאחר מכן שיאבחן, יבדוק ויענה על שלל שאלותיך. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

יאיר
    14/06/2018

אוקי.. תודה רבה על העזרה והתשובות.. מבחינת פעילות הרופא אמר לי שאני מבחינתו יכול לעשות הכל כולל הרמת משקולות וכושר... וגם הוא אמר שכדאי לי לחזור לפעילות מינית מכיוון שלא עשיתי זאת מאז הניתוח שעשו לפני 5 חודשים...
    אני כבר חזרתי לרכב על אופניים לנגן הלכתי לבית ספר אתמול... עדיין יש כאבים....
    גם באשכים שנובעים ככל הנראה מהמורסה... יש לי תור לאולטרה סאונד ב19 לחודש ואחר כך לאורולוג אבו יונס נאסר אם אתה מכיר אותו ב21 לחודש....
    זה בסדר שאני אמשיך לעשות פעילות לא יקרה נזק???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

יאיר
    14/06/2018

וגם עוד שאלה... האם הרחבת אגן כליה יכול לגרום לכאב... והאם מותר לעשות פעילות גם איתה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    17/06/2018

שלום הרחבת אגן חדשה ולא כרונית מזה שנים עלולה לגרום למיחושים באותו צד. באם המיחושים מתגברים, יש צורך בפניה ישירה לרופא ובדיקה גופנית של רופא. באם המיחושים קלים ונסבלים, ניתן לבצע פעילות גופנית. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו