אחרי בדיקת אולטרסאונד קצת חושש מהממצאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי בדיקת אולטרסאונד קצת חושש מהממצאים
    א
    12/06/2018

שלום רב
    בן 38 בריא בדרכ
    לפני שבוע התעוררתי עם כאבי תופת בבטן תחתונה מצד שמאל. אחרי סיטי במיון התגלה לי אבל בגודל 4 ממ בשליש העליון של השופכן. שוחררתי עם תרופות ואמרו לי לחכות חודש אם לא תצא יש לבצע ניתוח. הכאבים לא פסקו לגמרי אך האבן לא יצאה. עשיתי היום אולטרסאונד לפי בקשת הרופא
    והגילוי קצת מלחיץ
    בכלייה ימנית באזור קורטיקלי התגלתה ציסטה בגודל 1.5 סמ עם מחיצה (לא פשוטה ?) וכל שאר הפרמטרים תקינים בכליה שמאל עם האבן כביכול לא ראו אבן אך הודגמה התרחבות קלה של מערכת מאספת.

שאלתי היא
    מה הממצא שיש בכלייה ימנית .דיי נלחצתי וממה שקראצי קצת דיי נהבלתי. ולגבי הכלייה השמאלית איך אני יכול לזרז את יציאת האבן או מה אני רמור לעשות בהמשך ה 3 שבועות ? לסבול מכאבים לחכות ?? יש לי תור לאורולוג אך אנינדיי בלחץ ואשמח לתשובה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר בוריס פרידמן
    13/06/2018

שלום רב
    הממצא בצד ימין הינו ככל הנראה ממצא אקראי של הצטברות נוזל בתוך רקמת הכליה - שנקרא ציסטה. הצטברות נוזל ברקמה, אם בכליה או באיברים אחרים, הינו ממצא נפוץ מאד באוכלוסיה ולרוב נדרש רק מעקב שטיבו אינו משתנה. לגבי האבן - מומלצת שתיה מוגברת, פעילות של הליכה כולל עליה במדרגות וטיפול תרופתי שיכולים לשפר את הסיכוי לפליטה ספונטנית של האבן. גם תרופות סבתא דוגמת שתית בירה, בישול ושתיית פטרוזיליה ועוד לא מזיקים. באם אתה לא מטיל שתן בבקבוק, הסבירות לזהות את האבן קטן ולעיתים נדרשת הדמיה חוזרת. גודל האבן הינו יחסית קטן ולכן סבירות גבוהה שתיפלט עצמונית. אם זיהית את האבן, שמור אותה לביקורת כי ניתן לשלוח אותה לדגימה. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו