ערמונית מוגדלת - אופן טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערמונית מוגדלת - אופן טיפול
    גרי
    05/08/2018

שלום רב.
    אני בן 62 מטופל מזה כמה שנים בדואודארט ולפני כן בחוסמי אלפא כמה שנים. כדורים אלו אינם עוזרים לי כלל.
    גודל הערמונית שלי הינו 50 סמק, שאריות שתן בשלפוחית 115 גרם. בלילה קם לפחות פעמיים למתן שתן. כמובן שבבוקר קם עייף.
    שאר המדדים הבריאותיים שלי תקינים כגון PSA כליות וכו.
    האם פרט לניתוח יש אופציה אחרת לטיפול, כגון כדורים אחרים, טיפול אלטרנטיבי ?
    אם לא, האם ניתוח TURP הינו הפיתרון הניתוחי הטוב ביותר שקיים כיום, או שיש תחליף עדיף ?
    אודה לתשובתכם,
    גרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דב אנגלשטיין
    11/08/2018

לגרי שלומות,
    צריך להלשלים עןד מספר פרמטרים כדי להחליט אם ניתוח יכול לעזור לך במצב אותו מתאר. האם זרם השתן חלש? היסוס עד התחלת הזרם? מה תשובת סונר קדכי השתן ומהו ערך הקריאטינין בדם. תכול ליצור קשר טלפוני ואשמח לעזור בפרטים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלתי בנושא טיפול בערמונית מוגדגלת

גרי
    12/08/2018

שלום.
    אכן יש היסוס לעיתים קרובות במתן שתן. הזרם ביום חלש ובליילה חלש מאוד והקימה היא עבור כמות שתן קטנה. הקריאטנין תקין.
    סונר דרכי שתן לא בודע. בוצע אולטרא סאונד והוא תקין.
    אוד לתשובתך.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דב אנגלשטיין
    20/08/2018

גרי, נראה כי פתרון ניתוחי הוא אפשרות שתצטרך לקחת בחשבון. יש נם מספר שיטות טיפול ומציע לך לשוחח על כך עם האורולוג המטפל שלך. לכל טיפול ניתוחי / התערבותי יש כמובן יתרונות וחסרונות ותקצר כאן היריעה..... ד"ר אנגלשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות עם האורולוג

גרי
    22/08/2018

שלום רב ותודה על תשובתך.
    בהתיעצות עם האורולוג הפתרון שלו הוא ניתוח בשיטת turp כי זו השיטה שהוא עובד בה. לדעתו אין טיפולים אחרים שיעזרו. להבנתי יש ניתוחים מתקדמים יותר כגון אידוי הערמונית או holep שנראית חדשניים יותר וכנראה טובים יותר. איני רופא ולכן איני מכיר שיטות טיפול אחר. אודה מאוד אם תוכל לעזור לי.
    תודה ומצפה מאוד לתשובתך. (כבר מאוד סובל ומיואש.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דב אנגלשטיין
    10/09/2018

שלומות,
    גרי יקירי, להערכתי, בשלב זה אין תחליף לשיחה אישית והסבר על שיטות הניתוח האפשריות, על יתרונותיהן וחסרונן של כל אחת מהן.....
    חג שמח ושנה טובה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו