מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וסקטומיה - שאלות על רקע מעמד הניתוח בישראלחסוי27/08/2018
שלום,
אני בחור צעיר המתעניין בביצוע ניתוח לחסימת צינורות הזרע. אני מודע לכך שהניתוח מאד פופולרי בחו"ל, אבל חושש מהשלכות העובדה שבארץ, לרופאים יש פחות ניסיון יחסי לעומת עמיתיהם מעבר לים, בביצוע הניתוח המסוים הזה.
ההצלחה של הניתוח נמדדת באופן ארוך טווח ומתברר שטכניקות מסוימות עדיפות על אחרות במיזעור הסכוי להריון בעתיד הרחוק (הגם שהסכויים מלכתחילה קטנים, עדיף שיהיו קטנים עוד יותר - הפער היחסי בין 1:10000 ל-1:100000 לדוגמא, הוא משמעותי מאד). מיהו האורולוג המנוסה, או בין המנוסים ביותר, בביצוע ניתוח זה בארץ?
מדוע לא מסירים קטע מצינורות הזרע, על מנת להפחית או לבטל את הסכוי שבעתיד שני הקצוות החתוכים יצליחו ליצור חיבור רציף? האם נמנעים מכך רק על מנת שבעתיד יוכל הפציינט לבצע ניתוח הופכי לחיבור הצינורות מחדש? אם כך הדבר, האם יכול הפציינט הבטוח ברצונו, להתעקש על הסרת קטע שלם?
חשש נוסף שמקנן בי הוא הסיכוי, הגם שנמוך עד מאד, לחוות כאב או חוסר נוחות לכל החיים באזור האשכים. מה הסכוי להיווצרות מצב בלתי הפיך שכזה, ומה ניתן לעשות על מנת למזער את סיכויי ייתכנותו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין10/09/2018שלומות,
דווקא משום שאתה בחור צעיר, אני אישית הייתי מנסה למנוע ממך לבצע הניתוח, בשל ההשלכות ארוכות הטווח....
כעקרון, בהחלט יש מנתחים שמסירים חלק מצינור הזרע ומוסיפים טכניקות שונות על מנת למזער הסיכוי של "חיבור מחדש". כאב יכול להיות תוצאת לוואי של הניתוח, אך בד"כ אין מדובר בכאב רב או ממושך. יש גם טכניקות להפחית הכאב בתקופה המיידית לאחר הניתוח.
חג שמח ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת בערמונית בעיות זקפה- בן 44
קריאטנין גבוה בדם- בן 16
בעיות זקפה ושפיכה- שינוי באיבר המין
תוצאות ספירת זרע בן 20
כאבים ברצפת האגן- ערמונית או בעיה אחרת
דלקת ערמונית כרונית לבן 65
ערכי בדיקות pss מה המשמעות?
עקמת פתאומית באיבר המין מלפני כחודש
אספרמיה/אזוספרמיה אי שפיכה מה הטיפול המומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)