טפטוף שתן לאחר השתנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טפטוף שתן לאחר השתנה
    דן
    01/10/2018

לדר שלום

בן 46 בריא. בשנה וחצי האחרונות לא משנה כמה אני מנער, סוחט, ומנגב לאחר הטלת שתן, כמה דקות לאחר התרוקנות יש תמיד טיפות נוספות שמאלצות אותי להחליף תחתונים.

רופא המשפחה אמר שזה לרוב בעיה אנטומית, אבל בכל זאת שלך ל אולטרסונד בטן תחתונה שיצא תקין (גודל ערמונית תקין, שלפוחית תקינה וכו').

בקשתי בדיקה אצל אורולוג אבל רופא המשפחה אמר שאין צורך בכך בשלב זה. הוא המליץ בדיקת ארולוגית רק בעוד 4 שנים בגיל 50.

שוב אמר שסרוב המקרים, הטפטוף הוא כתוצאה ממבנה אנטומי של השופכה ולא בעיה בערמונית או שלפוחית. המליץ להמתין בשירותית כמה דקות לאחר השתנה ולנער. בקיצור תלמד לחיות על זה..

מלבד הטפטוף (החד פעמי לאחר השתנה בלבד ולא קורה שוב עד ההשתנה הבאה). אין עוד סמפטומים.

האם יש להתעקש על בדיקות נוספות? או שהעובדה ש US תקין מספקת בשלב זה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טפטוף שתן לאחר השתנה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דב אנגלשטיין
    05/10/2018

דן,
    אני מבין את הבעיה ולא מבין את "התעקשותו" של רופא המשפחה שלא להפנות אותך לבדיקה ע"י אורולוג. נסה בכ"ז להגיע לשיחה/בדיקה אצל מומחה לאורולוגיה.... טיפ: האם בקופה"ח שלך לא ניתן לקבוע לאורולוג ישירות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה. המשך

דן
    06/10/2018

לשאלתך, אני בכללית ושם לא ניתן לפנות עצמאית לאורולוג. אני גר בקיבוץ מרוחק. יש רק מרפאה אחת של כללית ורופא אחד שהוא בעצמו חבר קיבוץ ופרופ' בכיר בתחום הגסטרו שמשמש גם כרופא כללי של הקיבוץ 3 ימים בשבוע. אז לצערי אין אלטרנטיבות.

הודה רק אם תוכל כאורולוג להתייחס לשאלה שלי באופן כללי. הטיעון של רופא המשפחה הוא שמדובר בתופעה שכיחה אצל גברים. מבחינתו אני צעיר מדי בכדי שתהיה בעיה בערמונית שתתבטא בסמפטומים. אמר בגמר השתן לסחוט את הפין מהבסיס עד לקצה ולנער ולנגב בנייר. לחזור על הפעולה 3 פעמים, ולהפוך את זה להרגל קבוע.

הוא גם הוסיף שעם בדיקת שתן תקינה ובדיקת US תקינה, הוא לא מתכוון לעשות מעצמו צחוק ולשלוח אותי לאורולוג בגלל תופעה שכיחה ושפירה כזאת.

אז השאלה שלי האם יש אמת בדבריו שמדובר במצב שכיח שאינו מצריך בירור מעבר, שכן הסיכוי לבעיה אורגנית אפסי?

נראה לי קצת צעד קיצוני לעבור למרפאה אחרת בעיר שמוכה ולהתחיל מערכת יחסים חדשה עם רופא חדש שלא מכיר אותי כלל

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דב אנגלשטיין
    16/10/2018

ככל שאני יודע, ב"כללית" ניתן לקבוע לאורולוג באופן עצמאי בחיוג למספר טל' 2700*....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו