ערמונית מוגדלת ונטילת מוסקול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערמונית מוגדלת ונטילת מוסקול
    יעקב
    04/10/2018

שלום רב
    קיבלתי מרופא המשפחה מרשם לטבליות מוסקול לשיכוך כאב שריר להפתעתי היה רשום בעלון המרשם שאסור להשתמש בתרופה אם יש ערמונית מוגדלת (מה שיש לי ערמונית מוגדלת שפירה בינונית) כנראה בגלל שיש בתרופה 30 מ"ג אורפנדרין ציטראט. התרופה הזאת עזרה לי מאוד בעבר. צריך לקחת שניים כאלה ביום. שאלתי האם יש אפשרות בכל זאת ליטול תרופה זאת ליום יומיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דב אנגלשטיין
    05/10/2018

יעקב,
    נראה לי שקיימת אזהרה (לא איסור) לגבי שימוש בתרופה למי שיש לו ערמונית מוגדלת. לא רשמת האם יש לך סימפטומים ומה דרגת חומרתם באשר להטלת השתן והאם ידוע על שארית שתן אצלך. גורם חשוב נוסף הוא האם אתה מטופל לעניין הערמונית המוגדלת ומה השפעת הטיפול עליך.
    ככלל, נראה לי שאם אינך סובל ביותר מהפרעות במתן השתן וחש כי אתה מתרוקן היטב, תוכל ליטול המוסקול, תוך שימת לב לשינוי, אם בכלל, במתן השתן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

יעקב
    06/10/2018

תודה רבה!
    הסימפטום היחיד שיש לי הוא דחיפות רבה במתן שתן. ערמונית +1 גמישה וחלקה בבדיקה אחרונה לפני בערך חודשיים. ערמונית מוגדלת מזה כעשר שנים. אני בן 65. לא מטופל לעניין הערמונית המוגדלת. בעבר ניסיתי קסאטראל (גרם לדפיקות לב) וטוביאז ללא הצלחה. מסתדר בלי הכדורים. זרם שתן תקין מרגיש שמתרוקן טוב. אבל כאמור יש דחיפות רבה במתן שתן אני נמצא בביקורת דו שנתית אצל אורולוג הכוללת בדיקה רקטלית ו psa בעברי שלוש ביופסיות תקינות האחרונה לפני שנה וחצי. יש רק עניין אחד שלאחרונה ה psa זינק בתוך חודשיים בערך מ 5.5 ל 6.6 נשלחתי על ידי האורולוג לבדיקת score 4 k שלשמחתי יצאה תקינה ערך של 2% בלבד. האורולוג אמר שזה תקין ואין דאגה ולחזור רק בעוד שנה לביקורת. רציתי בבקשה לשאול את חוות דעתך המלומדת גם בעניין הזה. וגם את פסיקתך הסופית שכנראה תהיה חיובית בעניין המוסקול לאור האינפורמציה שקיבלת.

בתודה מראש
    יעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

יעקב
    07/10/2018

ד"ר אנגלשטיין שלום!
    רציתי לדעת בבקשה מה בודקים ב score 4 k הבנתי שיש 4 פרמטרים שבודקים. האם אחד מהפרמטרים הוא גם psa free? מטבע הדברים אני מודאג מזה שה psa עלה בחדות בזמן קצר.
    בתודה מראש
    יעקב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו