תוצאה של בדיקת psa

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאה של בדיקת psa
    יוסף
    12/10/2018

לד"ר שלום. לפני כחודשיים סבלתי מדלקת בדרכי השתן שבעיקוותיו הופנתי במיון בבית חולים עד שסיימתי את הטיפול נגד הדלקת עברו בערך שבועיים. לפני כמה ימים הופנתי לעשות בדיקות דם כולל בדיקת psa רמת הpsa היה כל הזמן 1.8 לאחר הבדיקה האחרונה זה קפץ ל 4.850. שדיברתי עם אורולוג שמטפל בי ועם רופה משפחה התשובה של שניהם הייתה זהה, שאני יכול ליהיות רגוע והכול בסדר לחזור על הבדיקה הזאת בעוד חודשיים. אני יודע שבמצב כזה שולחים לביופסיה, לא הבנתי על סמך מה הם נתנו את התשובה, על סמך שלא עבר מספיק זמן מאז הדלקת עד הבדיקה? או על סמך שהערמונית שלי מוגדלת. אני בן 57 לצורך העיניין. הייתי שמח לקבל עוד דיעה. תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאה של בדיקת psa

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דב אנגלשטיין
    16/10/2018

יוסף,
    במצב זה שלך, אני סבור כי צריך לבדוק את הערמונית בדיקה ידנית. אם תקין, כן, יש לחזור על בדיקת PSA בדם, ניתן גם בעוד כ 2-4 שבועות, בהדרכה של האורולוג המטפל...
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו