תרופה ללא השפעה לעת עתה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופה ללא השפעה לעת עתה
    משה
    14/12/2018

שלום רב! אני בן 63 חולה לב וסוכרת. בזמן האחרון התחלתי לסבול מבעיות בשתן, כמו מתן שתן לעיתים קרובות, הרגשה של חוסר התרוקנות מלאה, טיפטוף קל. הייתי אצל מומחה ורשם לי אומניק. לא עברתי בדיקה רקטאלית יש לומר. PSA שלי 0.29 האם לא היה כדאי לעבור בדיקה רקטאלית להערכת גודל הערמונית? (לא עברתי כזאת, אני נשאי BRCA) והאם לא היה מקום לשקול שילוב של 2 תרופות משולבות שלאורך זמן, אולי, היו יכולות להביא להקטנת הערמונית ולא כמו עם אומניק בלבד שרק מטפל בסימפטומים? הערה אחרונה: אני מציין שאחרי 3 ימים עם הכדור, המצב הוא כפי שהיה בדיוק, שום דבר לא השתנה והסבל ממשיך כשהיה. נדמה לי שהכדור לא ממש משפיע עלי. הרבה תודות ושבת שלום. משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופה ללא השפעה לעת עתה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דב אנגלשטיין
    14/12/2018

משה,
    א) בעיני, בדיקה רקלית היא בדיקה ראויה אצל מי שיש לו הפרעות במתן השתן, ללא קשר לקביעת נפח (גודל) הערמונית המשוער.
    ב) רמת PSA כמו שלך היא תוצאה מצויינת!!!
    ג) שילוב של שתי התרופות שאתה מרמז עליהן אינן תמיד מתאימות לכל מצב.... הרופא האורולוג שלך בוודאי יודע אותן.
    ד) אם אין הטבה בטיפול שאתה מקבל, יש להניח שכדאי לנסות טיפול בדרך שונה לסימפטומים שאתה מתאר....
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו