ניתוח להסרת האבנים בכליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח להסרת האבנים בכליות
    מאיה
    28/01/2019

שלום,
    אני בת 34 וסובלת מגיל 30 בערך מכאבי גב תחתון אחרי שבצילום רנטגן לא ראו כלום, שלחו אותי לצילום ct וחוץ מימה שראו בגב, ראו שיש לי אבנים בכליה הימנית ללא הידרונפרוזיס.
    הלכתי לאורולוג של הקופה והפנה אותי לאולט' כליות ודרכי שתן. התוצאות:
    אורך 12.3 ס"מ
    מודגמת במבנה תקין ללא הידרונפריזיס
    בגביע מקבוצה אמצעית נצפתה אבן בקוטר כ- 0.9 ס"מ
    ומוקד אקוגני נוסף החשוד לאבן בקוטר כ- 0.4 ס"מ.
    האורולוג המדובר טוען שעלי לעבור ניתוח להסרת האבנים ואין דרך אחרת מלבד ניתוח.
    שאלתי היא, האם באמת כך? אין סיכוי שהאבנים יתפוררו עם מתן תרופה מסויימת? האם חייבת לעבור ct נוסף לפני ניתוח שכזה? שכן קרינה נוספת ממש לא בריאה.
    והאם ישנו אורולוג שמתמחה בכך שניתן לקבל אצלו עוד חו"ד?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דב אנגלשטיין
    28/01/2019

מאיה,
    ישנם אורולוגים לא מעטים - ובעלי נסיון רב - בטיפול באבנים של דרכי השתן. ניתן להגיע אליהם דרך המלצות של רופאי הקופה שלך, המלצות חברים ומכירים וכמובן חיפוש ממוקד במרשתת (אינטרנט) וברשתות החברתיות... טיפ: כשאת משוחחת עם מי מהאורולוגים בטלפון זכותך לשאול אם אכן יש לו/לה נסיון בטיפול בכגון אלו...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ובהמשך

מאיה
    29/01/2019

הבנתי. ומהנסיון שלך ולאור העובדות האם יש אפשרות לטפל ללא ניתוח? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דב אנגלשטיין
    01/02/2019

מאיה,
    האבן הגדולה יותר בגביע, ככל הנראה לא תצא לה לבד....
    אין מנוס מפגישה, כדי לשמוע את תלונותיך + לראות צילומי ה CT על מנת לקבוע אם את צריכה בכלל הניתוח ובאיזו גישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו