דם בזרע מעל חודש וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דם בזרע מעל חודש וחצי
    רונן
    03/03/2019

בן 48, לפני כחודש וחצי, במהלך יחסי מין, יצא דם בזרע בכמות יחסית גדולה. מספר פעמים לאחר מכן הכמות פחתה והדם נהיה חום. בשלב מסוים שוב הופיע דם אדום במהלך שפיכה ושוב תקופה של דם חום וזה גם כרגע ממש לפני כמה ימים, דם אדום, לא כל הזרע, אבל מעורב בנוזל הזרע.
    הייתי אצל אורולוג שבדק אשכים, ערמונית בבדיקה ידנית, הכל תקין, psa תקין, בדיקת שתן ודם תקינים. באולטרסאונד אשכים יש הסתיידות נקודתית אחת באשך אחד, חוץ מזה הכל תקין.
    יש לי לקבל תשובה מציטולוגיה של השתן ולעשות אולטרסאונד כליות, דרכי שתן וערמונית. חוץ מהדם בזרע אין שום תלונות מלבד הרבה גזים, בעיות עיכול מסוימות, שזה נמשך הרבה זמן גם לפני הדם, הוגדר כמעי רגיש.
    מטריד אותי מאוד שכל הזמן הדם בזרע חוזר והופך להיות אדום, גם אם הכמות לא גדולה אלא משתנה. זה גורם לי לפחד לקיים יחסי מין בגלל ראיית הדם.

השאלה שלי היא כמה זמן לוקח לתשובת ציטולוגיה של השתן להגיע במעבדה של קופת חולים כללית, דבר שני, האם יש סיבה לדאגה? מה זה יכול להיות אם האשכים בסדר מלבד ההסתיידות והערמונית כנראה בסדר לפי בדיקת האורולוג וה-psa. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דם בזרע מעל חודש וחצי

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דב אנגלשטיין
    09/03/2019

רונן,
    יש אכן לבדוק מקורות אפשריים לדמם שאתה רואה, אך מנסיוני, רק לעיתים רחוקות מאוד מאבחנים פתולוגיה משמעותית. תשובת ציטולוגיה אורכת מספר שבועות בקופה"ח.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם זה נמשך כמה חודשים, אולי שנה

רונן
    10/03/2019

ואם זה נמשך כמה חודשים, אולי שנה, אולי יותר (כרגע אצלי זה כמעט חודשיים)- פשוט חיים עם זה? (זה לא מאוד מפריע לנו, מה גם שלפעמים ממש לא רואים את הדם כי הוא חום, אבל לפעמים זה ורוד או אדום).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו