שאלה בנושא המטוריה מיקרוסקופית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא המטוריה מיקרוסקופית
    יוסף
    02/08/2019

לד"ר שלום רב,
    אני בן 65 ומטופל בכדורים נגד לחץ דם גבוה וכולסטרול( אנלפריל, נורמיטן וסימבסטטין. לפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם ושתן כמו שאני עושה כל שנה. בבדיקת השתן גילו- ולא בפעם הראשונה rbc 20/microl U STRIP/ . לפני שנתיים ולפני שלוש 3 שנים גילו 30 ו-25 ואז עשו ציטולוגיה ואולטרא-סאונד ולא גילו כלום. גם בדיקת אורולוג לא מצא כלום. אציין שלפני כחודשיים נפלתי על האגן ונחבלתי קשות בכל חלקח הגוף, אך בלי שברים, אבל עם המטומות רבות . בדיקת psa שעשיתי גילתה שהערכים שלי :0.33 וכך היו הערכים במשך 10 השנים האחרונות. כל שאר הבדיקות כולל קריאטינין ותפקודי כליה וכבד תקינים.
    שאלותיי:1- ממה יכולה לבוא המטוריה מיקרוסקופית א-סימפטומטית? 2- האם עכשיו יכול להיות שהיא קשורה לנפילה שלי שקרתה לפני שבועיים? אציין שלפני שנה לא הייתה שום מהטוריה בבדיקות. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דב אנגלשטיין
    02/08/2019

יוסף,
    אם אני מבין נכון, ההמטוריה המיקרוסקופית היהת הן לפני והן אחרי החבלה באגן. אם כך, יש בכ"ז לעשות בדיקות לבירור מקור אפשרי של ההמטוריה. בדיקות אלו כוללות סוג של CT בטן ואגן (CTU) וכן ציסטוסקופיה (רצוי גמישה). זה באמת באופן כללי ביותר. האורולוג המטפל שלך יוכל להסביר לך יותר בפרטים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו