מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פציעה מטרידה בפיןדרור19/08/2019
בן 25, עם רקע בסיסי ברפואה.
לפני 3 שנים הייתי עם בחורה, ורצינו לשכב. לא היה לי קונדום זמין, וכדי שלא תיכנס להריון, השתמשתי במה שהיה קרוב אליי - דבק מסקנטייפ חום חזק מאוד (!!!). בטיפשותי כרכתי רצועה נדיבה מהדבק סביב הכיפה וכשליש מגוף הפין שקרוב לכיפה, כשהפין עדיין לא בזיקפה מלאה.
התחלנו לקיים יחסים, הפין התחיל להתמלא דם, והתחלתי להרגיש לחץ בפין ואיבוד תחושה. נלחצתי, ולאחר מס' דקות הורדתי בקושי רב את הדבק החזק, שקילף לי שכבת עור מגוף הפין שקרוב לכיפה. המקום שרף לי מס' ימים, ונמנעתי לאונן ולקיים יחסים מס' חודשים.
כשאני מסתכל היום על האיבר כשהוא רפוי, נשאר סימן חזק היקפי בעור בגוף הפין שקרוב לכיפה (כ-1 ס"מ מהכיפה) דמוי מעיכה.
השאלה שלי - האם הפעלת הלחץ הגדול בעקבות מה שעשיתי יכולה היתה לגרום לתזוזת כלי הדם (עורקים או ורידים) ההיקפיים (circumflex arteries) אחורה יותר, בצורה כזו שלא חזרו למיקומם הראשוני הטבעי?
או בכללי, האם איזשהי הפעלת לחץ או כוח מתמשך יכול לגרום לכלי הדם הרוחביים האלה (circumflex arteries) לזוז/להעתיק את מקומם אחורה ממקומם הטבעי, ולהישאר במיקום אחורי יותר (רחוק יותר מהכיפה) ?
ושאלה אחרונה - מהו תפקידם של כלי הדם ה- circumflex arteries במנגנון הזיקפה? והמשמעות אם הם נפגעים/זזים/נקרעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין26/08/2019דרור,
קשה לי להבין מה מטריד אות כעת, שלוש שנים לאחר עיטוף הפין עם מסקיינטייפ.... לא סביר שגרמת לתזוזה של כלי דם....
לעורקים שהזכרת, חלק אך לא החשוב ביותר באספקת דם לתהליך הזקפה, אלא יותר לשופכה ולעטרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת בערמונית בעיות זקפה- בן 44
קריאטנין גבוה בדם- בן 16
בעיות זקפה ושפיכה- שינוי באיבר המין
תוצאות ספירת זרע בן 20
כאבים ברצפת האגן- ערמונית או בעיה אחרת
דלקת ערמונית כרונית לבן 65
ערכי בדיקות pss מה המשמעות?
עקמת פתאומית באיבר המין מלפני כחודש
אספרמיה/אזוספרמיה אי שפיכה מה הטיפול המומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)