תוצאות בדיקות US ו MRI

מנהל הפורום

ד"ר דב אנגלשטיין
ד"ר דב אנגלשטיין
053-4877825
לקביעת תור אצל ד"ר דב אנגלשטיין
053-4877825 ללא פרסום בפורום
 
  • תוצאות בדיקות US ו MRI
    עודד
    23/10/2019

    היי

    להלן תוצאות פיענוח של US ו MRI שעשיתי לאחרונה.

    US (לפני ה MRI):
    ימין נכרת.
    שמאל: נפח 13.6 סמ"ק, מרקמו הומוגני עם זרימה תקינה. אפידידימוס תקין. אין עדות להידרוצלהץ הודגמו ורידים ספרמטים גדושים ברוחב 0.37 ס"מ. וריקוצלה דרגה 1.

    MRI (אחרי ה US):
    ימין נכרת.
    שמאל: בדיקה בוצעה בשיטת thrive dwi stir tse בשיקלול T2 T1 במישור אקסיאלי, סגיטלי, וקורונלי ובשיקלול T1 לאחר מתן גדוליניום כולל חיסור בשמן.

    קוטר מירבי 37מ"מ, מראה עוצמת אות בלתי אחידה עם איזור היפואינטנסי יחסית ודיפוזי למדי. בחלקו הקאודלי והמדיאלי, בקוטר מירבי של 23 מ"מ. איזור זה נותר היפואינטנסי יחסית לאחר מתן גדוליניום אך לא מראה האטת דיפוזיה.

    האלבוגיניה בעובי תקין
    יתרת האשך הודגמה ללא חריג
    הודגמה וריקוצלה בקוטר מירבי של 6מ"מ
    אין נוזל חופשי בשק
    חבל הזרע הודגם בקוטר תקין
    מבנה הפין תקין.
    סיכום:
    וריקוצלה משמאל.
    שינויי הסיגנל שתוארו אינם חד משמעייים (ליקויי פרפוזיה?)

    האם הפער בין ה US ל MRI מבחינת וריקוצלה מראה על שיפור?
    האם שאר הביטויים הרפואיים מראים על צורך בבדיקה נוספת כלשהי? אני קצת מוטרד דווקא לאור הממצאים הלא ברורים ועם המון ביטויים רפואיים
    תודה

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר דב אנגלשטיין - 053-4877825

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • עוד קצת פרטים

    עודד
    23/10/2019

    בן 40
    כריתה ימנית בעקבות סרטן אשכים
    בדיקה כמעקב כללי וחשד לוריקוצלה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    ד"ר דב אנגלשטיין
    02/11/2019

    עודד,
    איני מבין כל כך מדוע הוזמן עבורך MRI...
    בכל מקרה, לאבחון וריקוצלה מספיקה בד"כ בדיקה ידנית ע"י מומחה לאורולוגיה.
    האם יש בעיה של פוריות??
    ומכאן, בשל כל הנ"ל, אני מציע שיחה ובדיקה ע"י אורולוג, במקום הרבה מילים וחצי מידע רלוונטי במרשתת.....

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


