ניתוח לריסוק אבן בכליה ימנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח לריסוק אבן בכליה ימנית
    רינה
    03/03/2020

ד"ר שלום וברכה!

בתאריך 04.02.18 עברתי ניתוח PCNL לריסוק אבן בגודל 5 ס "מ בכליה ימנית.

במהלך השנה עברת עוד שני ניתוח אורטוסקופיה להרחבת פיה צרה עם החדרת בלון והשארת סטנט לתקופה של חודש וחצי.

יש לציין שבמהלך כל התקופה אני חווה כאבים במותן ימין.

בתאריך 13.6.19 עברתי ניתוח אורטוסקופיה נוספת להוצאת אבן בגודל 0.4 ס"מ ע"י סלסלה להרחבת השופכן משני קצותיו עם החדרת בלון והשארת סטנט לתקופה של חודש וחצי.

יש לצייםיש לציין שבמהלך השנתיים הנ" ל בוצעו 5 פעמים מיפוי כליות דינמי MAG3 עם מתן פוסיד שמפעם לפעם הייתה החמרה בתפוקה הכלייתי.

בתאריך 02.10.19 ביצעת פעולה של הכנסת נפרוסטום לניקוז כליה ימנית עקב חשש לחסימה בכליה הימנית.

הנפרוסטום הושאר לתקופה של חודש וחצי.

בתאריך 23.01.20 ביצעת סונר כליות לקראת ביקורת אורולוגית להלן הממצאים :
    כליה ימנית - בגודל תקין, פרנכימה שמורה, בגביע אמצעי אבן בגודל 0.57 ס"מ, רוחב אגן הכליה עד 0.8 ס "מ.
    אגן קטן - שלפוחית שתן - קיבולת בינונית, ללא ממצא גס בדפנות.
    שארית שתן - לאחר התרוקנות 114 סמ"ק.

בתאריך 20.02.20 ביצעת סונר בטן עליונה עקב כאבים חזקים לאחר ניתוח לתיקון טבורי עם התפרדות של שרירי הבטן. להלן הממצאים :
    כליה ימנית - באורך תקין, פרנכיה שמורה, בגביע אמצעי הודגמו 2 אבנים בגודל 0.44 ס"מ. רוחב אגן הכליה עד 1.5 ס "מ.
    אגן קטן - שלפוחית שתן - קיבולת בינונית, ללא ממצא דס בדפנות.
    שארית שתן ללא התרוקנות - 120 סמ "ק ללא שתיה מרובה לפני הבדיקה. (יש לציין שנאמר בע"פ ולא נכתב בפיענוח).
    שאלותיי הם:
    1. האם אבן בגודל 0.57 ס"מ או 2 אבנים בגודל 0.44 ס"מ הנמצאים בגביע אמצעי דורשים טיפול מיידי או רק מעקב בלבד.
    2. ממה נובעת הרחבת אגן הכליה מ 0.8 ס"מ ל 1.5 ס"מ.
    3. יש לציין שאני חווה כאבים בגב התחתון המקרין לאגן המקשה עליי בישיבה. ובמותן ימין..
    3. האם לדעתך קיימת חסימה בדרכי השתן.
    4. עקב הרחבת אגן הכליה, האם קיימת הצטברות של שתן.

בברכה מרובה
    רינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דב אנגלשטיין
    11/03/2020

רינה,
    נראה שהמצב אצלך מורכב למדי. ראשית לכל, מכיוון שמדובר בייצור "סדרתי" של אבנים במערכת השתן, מקווה ששלחו אותך לביצוע בירור מטבול. מטרת זה האחרון לנסות ולהבין מה הרקע לייצור האבנים (לא תמיד מקבלים תשובות מעשיות); פרט לכך, אני מניח שאמרו לך שבדיקת הבחירה לדימות של אבנים בדרכי השתן היא בדיקת CT ב"פרוטוקול אבנים". אין לסמוך על בדיקת סונר (אולטרהסאונד), בוודאי לפני פעולה פולשנית. קשה לי להרחיב במסגרת מצומצמת זאת, כאן....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו