טיפול בתכיפות במתן שתן וזרם חלש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בתכיפות במתן שתן וזרם חלש
    אייל
    28/06/2020

שלום רב

אני בן 45, בריא. לא נוטל תרופות קבועות.
    סובל כמה שנים מתכיפות שתן + זרם חלש.
    בחודשים האחרונים ביצעתי אורתוגרפיה עם חומר ניגוד, ציסטוסקופיה, אורופלומטריה, אולטרה סאונד כליות ודרכי שתן ובדיקת PSA.

תוצאות הבדיקות:
    פלומטריה: Max. flow 8.3, Ave. 5.1, Vol. 286ml, left 200ml

אולטרא סאונד: תקין. ערמונית מוגדלת 40 סמ"ק.

PSA - 0.44 ng/ml

אורתוגרפיה: רושם להיצרות במוצא כיס השתן. אין היצרות בשופכה קדמית.

ציסטוסקופיה: שופכה תקינה ללא היצרות. ערמונית חוסמת צוור מעביר מכשיר. כיס שתן תקין.לסיכום: חסימה במוצא כיס השתן ללא עדות להיצרות.

עד כאן לגבי הבדיקות.

הומלץ נטילת אומניק 0.4 mg. טרם התחלתי טיפול.

שאלותיי:

1. לאור תופעות הלוואי האפשריות בחוסמי אלפא, האם כדאי להתחיל קודם טיפול בסיאליס במינון 5 mg לפני התחלת הטיפול באומניק כדי לראות אם יש שיפור בסימפטומים?

2. האם נטילת סיאליס באופן קבוע תוך שיפור של תסמיני השתן יכולה להועיל גם בהגדלת הערמונית, או שרק נטילת חוסמי אלפא תעשה את העבודה?

3. מצאתי שיש סיכון בנטילת אומניק לאנשים עם רגישות לסולפה. האם חוסר ב g6pd עשוי להוות בעיה עם נטילת התרופה?

4. האם הפסקת נטילת אומניק מחזירה את המצב לקדמותו בכל הקשור לתופעות הלוואי או שעלול להיגרם נזק לטווח ארוך?

5. האם יש בארץ ניסיון בנטילת פרמיקסון כאופציה צמחית על פני השימוש באומניק/סיאליס בטיפול בערמונית מוגדלת?

6. האם לאור גילי יש צורך בבירור מעמיק יותר לסיבה שהערמונית מוגדלת כגון MRI? יש לציין כי בהשוואה לבדיקת אולטרא סאונד לפני 5 שנים, הערמונית גדלה פי 2 - 20 לעומת 40 סמק כיום.

תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דב אנגלשטיין
    28/06/2020

אייל,
    1) תופעות לוואי עלולות להיות בכל תרופה, כידוע. באומניק יש מעט ת. לוואי. בכל מקרה, נראה כי סיאליס 5 מג X1 ביממה היא בהחלט אופציה טובה.
    2) סיאליס 5 מג' יכולה לשפר את זרימת השתן והתרוקנות השלפוחית ע"י פתיחת מוצא כי השתן. אין היא משפיעה על ממדי הערמונית
    3) לא ידועה לי בעיה בנטילת האומניק למי שיש לו חסר ב G6PD
    4) ככל הידוע לי לא ייגרם נזק לטווך ארוך
    5) בהחלט אופציה למי שיש לו תסמינים קלים או סימני דלקת של בלוטתהערמונית .
    6) אני סבור שבוצע אצלך בירור נכון ומספק בשלב זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו