נטילת דואודרט לאחר שאינה מקטינה את הערמונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת דואודרט לאחר שאינה מקטינה את הערמונית
    ר
    24/07/2020

היי.

בהמשך לשאלתי על כיתוש גדול הדואודרט יש לי שאלה, האם לדעתך יש בכלל טעם בנטילת דואודרט במידה והיא אינה מביאה להקטנה בגודל הערמונית?

אבא שלי כאמור מטופל בה כבר כשלוש שנים והיא לא הביאה להקטנת גודל הערמונית שנשארה בערך באותו גודל. ה-psa כן ירד ונשאר יציב תחת הטיפול והאורולוג אמר שהערמונית אינה חשודה.

1) האורולוג בזמנו טען שההשפעה לא זהה אצל כל האנשים. האם הוא צודק שיתכן שדואדרט לא יביא אצל אנשים מסוימים להקטנה בגודל הערמונית?
    2) האם במצב כזה ואצל חולה שמטופל בצנתורים עצמיים מספר פעמיים ביום יש טעם בנטילת התרופה? רופא אחר טען בזמנו שיתכן שהדואדרט לא הקטינה את הערמונית, אבל כן מונעת את המשך גדילתה. האם הוא צודק?
    3) לצערי בזמן הקורונה אורולוגים בקופת החולים לא מבצעים ביקורים טלפוניים לכן טרם חזרתי לאורולוג שלנו.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דב אנגלשטיין
    24/07/2020

ר,
    כמו שאמר לך אחד האורולוגים, לא ניתן לדעת אם לולא הדואודארט לא היתה גדילה משמעותית יותר של הערמונית....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה בתקווה אחרון

ר
    24/07/2020

היי. תודה על המענה המהיר!

האם מתשובתך אני יכול להסיק שגם האורולוג הראשון צודק ושכן יכולים להיות אנשים עם BPH שדואדרט לא תגרום אצלם להקטנה של 20-30% בנפח הערמונית?

כמו כן האם במקרה אתה נותן ייעוץ פרטני מרחוק בימים אלה?

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דב אנגלשטיין
    28/07/2020

ר,
    כן, גם הראשון צודק.
    לא, איני נותן ייעוץ פרטני מרחוק. פרט לפורום זה (שירות לציבור מרחוק), יש לי מספר מרפאות בהם אני עוסק ברפואה "כמו של פעם..."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו