מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטילת דואודרט לאחר שאינה מקטינה את הערמוניתר24/07/2020
היי.
בהמשך לשאלתי על כיתוש גדול הדואודרט יש לי שאלה, האם לדעתך יש בכלל טעם בנטילת דואודרט במידה והיא אינה מביאה להקטנה בגודל הערמונית?
אבא שלי כאמור מטופל בה כבר כשלוש שנים והיא לא הביאה להקטנת גודל הערמונית שנשארה בערך באותו גודל. ה-psa כן ירד ונשאר יציב תחת הטיפול והאורולוג אמר שהערמונית אינה חשודה.
1) האורולוג בזמנו טען שההשפעה לא זהה אצל כל האנשים. האם הוא צודק שיתכן שדואדרט לא יביא אצל אנשים מסוימים להקטנה בגודל הערמונית?
2) האם במצב כזה ואצל חולה שמטופל בצנתורים עצמיים מספר פעמיים ביום יש טעם בנטילת התרופה? רופא אחר טען בזמנו שיתכן שהדואדרט לא הקטינה את הערמונית, אבל כן מונעת את המשך גדילתה. האם הוא צודק?
3) לצערי בזמן הקורונה אורולוגים בקופת החולים לא מבצעים ביקורים טלפוניים לכן טרם חזרתי לאורולוג שלנו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דב אנגלשטיין24/07/2020ר,
כמו שאמר לך אחד האורולוגים, לא ניתן לדעת אם לולא הדואודארט לא היתה גדילה משמעותית יותר של הערמונית....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה בתקווה אחרון
ר24/07/2020היי. תודה על המענה המהיר!
האם מתשובתך אני יכול להסיק שגם האורולוג הראשון צודק ושכן יכולים להיות אנשים עם BPH שדואדרט לא תגרום אצלם להקטנה של 20-30% בנפח הערמונית?
כמו כן האם במקרה אתה נותן ייעוץ פרטני מרחוק בימים אלה?
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר דב אנגלשטיין28/07/2020ר,
כן, גם הראשון צודק.
לא, איני נותן ייעוץ פרטני מרחוק. פרט לפורום זה (שירות לציבור מרחוק), יש לי מספר מרפאות בהם אני עוסק ברפואה "כמו של פעם..."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת בערמונית בעיות זקפה- בן 44
קריאטנין גבוה בדם- בן 16
בעיות זקפה ושפיכה- שינוי באיבר המין
תוצאות ספירת זרע בן 20
כאבים ברצפת האגן- ערמונית או בעיה אחרת
דלקת ערמונית כרונית לבן 65
ערכי בדיקות pss מה המשמעות?
עקמת פתאומית באיבר המין מלפני כחודש
אספרמיה/אזוספרמיה אי שפיכה מה הטיפול המומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)