גוש בבדיקת אולטרסאונד בעקבות כאבי בטן תחתונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גוש בבדיקת אולטרסאונד בעקבות כאבי בטן תחתונה
    אלי
    24/08/2020

יש לי כאבי בטן תחתונה בצד ימין.
    בבדיקת אולטרסאונד הודגם תהליך היפראקאוי 5.2* 6.3 ס"מ בקוטב עליון של כליה ימין יכולה להתאים ל alm.
    שלחו אותי לבדיקת mri שיצא ללא ממצאים בכליה ימנית ולבדיקת ct שעשיתי וטרם קיבלתי תשובת פענוח. הלכתי עם הדיסק לאורולוג והוא עבר על עליו, צחק ואמר שלטענתו אין לי כלום בכליה הימנית והיא תקינה לגמרי.
    מאז שתי הבדיקות מגרד ושורף לי הגוף וכואב בצד ימין, הוא טוען שזה לא קשור לכליות.
    בנוסף עשיתי יום למחרת בדיקת דם וערך הקריאטנין עלה מ.0.83ל 1.05 וגם כדוריות דם אדומות עלה, הוא אמר שזה בגלל הבדיקה ct מתאמול.
    אני חרד מאוד, האם התשובות האלה אמורות להרגיע אותי, האם אורולוגים יודעים בכלל לקרוא ct ואם היה גוש סרטני האם ניתן היה לראות אותו בבדיקת mri?
    בבקשה תעזור לי, אני מאוד דואג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר דב אנגלשטיין
    28/08/2020

אלי,
    היטבת לתאר את אשר קרה ולפי תיאורך אני שמח לומר לך שאני מסכים עם רופאיך עד כה. בדיקת הסנר (אולטרסאונד) אינה בדיקת הבחירה למציאת גושים חשודים לממאירות ובדיקות CT ן MRI הינן יותר מדוייקות לצורך זה. סופש רגוע...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ממצאים

אלי
    28/08/2020

תודה רבה על התשובה.
    צירפתי לך ממצאי ct ורציתי לשאול שתי שאלות.
    האם מדובר בגידול ממאיר שעליו לטפל בו בדחיפות והאם יש סיכוי גדול לגרורות?
    ודבר שני, האם לאור זה שאני סובל מכאבים בצד ימין ולא מצאו כלום בבדיקת הct ו mri בכליה הימנית יש צורך לעשות שוב בדיקת אולטרסאונד?

שבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו