שלום. בעיית לחיצה על הכליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום. בעיית לחיצה על הכליות
    נמרוד
    02/01/2009

שלום, יש לי בעיה או הרגל כשבעת מתן שתן אני מפעיל לחץ בבטן התחתונה, שגורר לחץ על הכליות ועל שלפוחית השתן (כך נראה לי). הרגל זה קיים כבר כמה שנים (5-6), ונגרם כנראה משתיה מרובה של מים- ולכן הצורך לדאוג ל"ריקון" מוחלט של השלפוחית. אני שותה כחמישה ליטרים של מים ביום (לא כולל נוזלים ממזון). אני חושש שלחיצות אלו עלולות לגרום לנזק. האם חששותיי מוצדקים? אם כן, מה לעשות? (האם הפתרון הוא פשוט להיפטר מההרגל לצמיתות או בנוסף להפחית בשתיה?) תודה רבה ושבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום לך

ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום
    03/01/2009

שלפוחית תקינה אמורה להתרוקן באופן מלא בעזרת התכווצות השריר בדופן השלפוחית.
    מצב בו אתה נאלץ להפעיל לחץ ידני כדי לודא התרוקנות השלפוחית יכול לנבוע מחולשה של השריר או הפרעה חסימתית בדרכו של השתן.
    יש לפנות לאורולוג כדי לבצע בירור ראשוני, להגיע לאבחנה הנכונה וכך להתאים את הטיפול הראוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר דקל, תודה. אשמח להבהרה..

נמרוד
    03/01/2009

הבנתי את הסברך, אך רציתי להוסיף שאין לי מעין עצירת שתן באמצע תהליך ההתרוקנות שבעטיה אני נאלץ להפעיל כוח- לכווץ את הבטן התחתונה,ללחוץ על השלפוחית, אלא שתמיד אני מרגיש כאילו נשאר לי עוד שתן שיש לרוקן וכנראה בגלל זה אני עושה זאת. האם עליי לגשת לרופא בכל מקרה? סליחה, ותודה רבה. חיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב חיים

ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום
    04/01/2009

אכן למרות שאינך חש בעצירה יש צורך לפנות לבירור אורולוג..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :-)

נמרוד
    04/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו