דלקת בדרכי השתן ושחיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בדרכי השתן ושחיה
    אילה
    05/01/2009

שלום רב לרופאי הפורום! ראשית יישר כוח על הפעלת הפורום ע"י צוות מכובד שהזדמן לי להכירו מקרוב בבית החולים, והתפנה לעסוק במתן תשובות לציבור ללא תשלום או חובה. אני בת 52 ושוחה בבריכה מזה שנים רבות באופן קבוע חורף וקיץ. לאחרונה התחלתי לסבול מדי פעם מדלקות בדרכי השתן הדורשות טיפול אנטיביוטי. האם יש לדעתכם קשר בין השחיה לבין הדלקת? האם זה אומר שלא כדאי לשחות? תודה אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בדרכי השתן ושחיה

הוספת תגובה

• שלום אילה, לשאלתך....

ד''ר מיכאל (מיקי) כהן
    05/01/2009

לרוב אין קשר לשחיה בבריכה ולזיהומים בדרכי השתן אצל נשים עם אנטומיה תקינה של דרכי השתן.
    אני ממליץ כי תבדקי אצל אורולוג מטפל ורופא הנשים שלך על מנת לשלול בעיות נפוצות יותר הרלוונטיות לך אולי (גיל המעבר, יחסימין\בן זוג, שינוי באנטומיה של הרצפת האגן או מע' השתן, כגון צניחה וכו'). בנשים השופכה הקצרה יחסית והנרתיק המשמש לא פעם ל"מושבה" של חיידקים הגורמים לכך שכמעט בכל גיל יש להן שכיחות מוגברת של זיהומים לעומת הגברים וגיל המעבר מהווה לא פעם תקופה מוגברת של ארועים אלו.
    בברכה
    דר' כהן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו