פיענוח בדיקת זרע ונוזל מהערמונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיענוח בדיקת זרע ונוזל מהערמונית
    רוני
    22/01/2009

ד"ר נכבד, אודה לך אם תוכל לעזור לפענח את תוצאות בדיקת הזרע הבאה: 3 ABSTINENCE DAYS 8.0 SEMEN PH MODERATE SEMEN VISCOSITY ml 3.00 SEMEN VOLUME צהבהב SEMEN COLOUR 11% SPERM MOTILITY 1 HR million/ 50 CONCENTRATION רבים SEMEN WBC + BACTERIA כמו כן בבדיקה של נוזל מהערמונית (WET PREP PAR,FUN,BAC ) הממצא היה: +‎אריטרוציטים אני סובל מזה כ 4 שבועות מצריבה באיזור איבר המין וכן כאבים בפי הטבעת ומטופל בדוקסילין (תרופה זו ניתנה לי לפני שהיו ידועות תוצאות הבדיקות). תודה רבה ע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ערב טוב

ד''ר גאזי פארס
    22/01/2009

בדיקת הזרע שלך ותלונותיך מצביעות על זיהום באחד או יותר מבלוטות המין (ערמונית,שלפוחית זרע וכולי..). הטיפול בדוקסילין לעיתים עוזר אך לא תמיד וזה תלוי בסוג החיידק. לדעתי אתה זקוק לבירור בקטריאלי מקיף, בהקדם, שיכול לגלות את המחולל או המחוללים ובהמשך לטפל בתרופה שחודרת טוב לבלוטות הנ"ל. אי לכך אני ממליץ לך לפנות לאורולוג המטפל בהקדם על מנת לעבור בירור בקטריאלי לפני התחלת הטיפול שיתכן וימשך מספר שבועות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על ההתיחסות והתשובה

רוני
    22/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

רוני
    26/01/2009

שלום רב, נבדקתי היום אצל האורולוג, בדיקת שתן+תרבית שעשיתי שבוע שעבר חזרו עם תשובות שליליות, הרופא הפסיק את הטיפול האנטביוטי וכן הוא נתן לי הפנייה לביצוע בדיקת זרע + תרבית וכן בדיקת שתן + תרבית חדשות, כאשר הוא ביקש להמתין מספר ימים עד לביצוע הבדיקות כדי שהשפעת האנטביוטיקה תפחת. אני מתחיל לפחד שמא הזמן שעובר עלול לגרום לנזקים בלתי הפיכים, אשמח אם תוכל לתת לי את חוות דעתך. תודה רבה, ע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לע' שלום רב,

ד''ר מיכאל (מיקי) כהן
    26/01/2009

ראשית , אין חשש מפני " נזקים בלתי הפיכים" .
    התלונות שתארת והחיידקים שבזרע יכולים להתאים למחלת הזיבה. לרוב הטיפול שקיבלת ( שנחשב לנפוץ ולמקובל) מספק לצורך טיפול במצב. רצוי לזמן את בת הזוג לבדיקה , גם כן, שכן מדובר במחלה שעלולה ל" נדוד " ( הלוך וחזור ) בין בני זוג שלא טופלו במקביל. יתרה מכך, אצל נשים צעירות חוסר טיפול עלול במקרים מסויימים לפגוע בפריון.
    במקרים חריגים , בהמשכות או הישנות התסמינים ,מקובל לבצע סדרת בדיקות למחלות מין השונות.
    המלצתו של האורולוג סבירה ומקובלת.
    איחולי החלמה ,
    דר' כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב ע

ד''ר גאזי פארס
    26/01/2009

בהמשך לתשובה שקבלת מד"ר כהן אני בא להוסיף ולהרגיע אותך. כפי שענה ד"ר כהן אכן אין שום חשש מנזקים בלתי הפיכים . החלטת האורולוג להפסיק את הדוקסילין בשלב זה ולקחת בדיקות חדשות בעוד מספר ימים היא החלטה נכונה .שתי סיבות יכולות להיות לזה שהבדיקות שעשית לאחרונה יצאו שליליות : או שהדוקסילין פתר את הבעיה או שהחידק נחלש בהשפעת הדוקסילין ולכן לא צמח, אך לא נעלם לחלוטין. במקרה הראשון אין צורך בטיפול אנטיביוטי נוסף ובמקרה השני הטיפול לא דחוף במידית והוא יהיה יעיל ואפקטיבי הרבה יותר אם נדע את סוג החיידק ואת הרגישות ונתן טיפול בהתאם, זה מקצר את זמן המחלה ומונע ממנה להפוך למחלה כרונית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה רבה על ההשקעה והיחס

רוני
    27/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלת הצריבה בשתן והטיפול בה

רוני
    21/02/2009

שבת שלום לכם, השבוע ביקרתי אצל הרופא יחד עם בדיקות השתן והזרע המעודכנות: תרבית השתן והזרע יצאו שליליות תוצאות בדיקת הזרע: ABSTINENCE DAYS - 3 days SEMEN PH - 8.5 SEMEN VISCOSITY - HIGH SEMEN VOLUME - 4.00ml - SEMEN COLOUR צהבהב SPERM MOTILITY 1 HR - 13% CONCENTRATION - 40 million SEMEN WBC - 10-20 SEMEN RBC - MORPHO NORMAL - 18% (Kruger strict MORPHO ABNORMAL - 72% (Percent Head Defects MORPHO DEF TAIL - 10% IMMATURE CELLS - NECK-MIDPIECE DEFECT - BACTERIA - ותוצאות בדיקת השתן: GLUCOSE-U STRI - Norm BILIRUBIN-U STRI - Neg KETONES-U STRI - Neg SPECIFIC GRAV-U STRI - 1.013ng/ml/hr PROTEIN- U STRIP - Neg NITRITE- U STRIP - Neg LEUCOCYTES - U STRIP - Neg ERYTHROCYTES-U STRIP - Neg UROBILINOGEN-U STRIP - Norm PH- U STRIP - ng/ml/hr 6.0 כעת קיבלתי מהרופא תרופה בשם רוליד 150מ"ג, והוא ציין שאם תרופא זו לא תעזור אז הוא יבצע בדיקת ציטוסופיה. אני ממש מתחיל להיות בלחץ שכן 4 ימים כבר שאני נוטל את התרוםא ועדיין יש לי צריבה באיבר המין (הצריבה לא בהכרח במתן שתן) כמו כן אני בטיפול בחודשיים האחרונים אצל רופא אלרגיה עקב פריחה שבאה והולכת בעור הפנים, האורולוג שלל קשר בין המקרים אך לדעתי שניהם התחילו בערך באותו הזמןת רופא האלרגיה שלח אותי לביצוע סדרת בדיקת דם מקיפות אך גם הוא לא מצא בהם כלום ולכן המליץ לי להמתין ולהמשיך את הטיפול אצל האורולוג. שאלתי אליכם היא האם נתקלתם בתופעה דומה והאם הייתם ממליצים לי לפנות לרופא נוסף או למומחה פנימית או כל מומחה אחר שיוכל לטפל בי ? תודה רבה לכם ע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .

רוני
    21/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רוני

ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום
    24/02/2009

גם אני איני סבור כי יש קשר בין הדלקת לתופעות אותן אתה מציין.
    לדעתי יש מקום לבצע תרבית של נוזל הערמונית כדי לבודד את החידק הגורם לדלקת ולקבוע את רגישותו לאנטיביוטיקה וכך להתאים את הטיפול האופטימלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו