Enterobact aerogenes

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Enterobact aerogenes
    ד
    22/01/2009

ערב טוב, לקראת סוף שבוע שעבר התחלתי להרגיש תחושה עזה למתן שתן כאשר היה מעט מאוד שתן לתת, בנוסף גם הרגשתי תחושת צריבה בעת מתן השתן. בתחילת השבוע פניתי אל רופא המשפחה והוא ביקש ממני לבצע בדיקת שתן פשוטה (שלרוב אינה מהימנה) ובדיקת שתן שנשלחת למעבדה (מפורטת יותר). בעת קבלת תוצאות בדיקת השתן הפשוטה, מצא הרופא כי אני סובל מדלקת ורשם לי אנטיביוטיקה כשלמרכיב הפעיל קוראים Cephalexin, במינון של 500 מ"ג לכדור, סה"כ - 3 פעמים ביום. לקחתי את הכדור והאמת היא שאני מרגיש הרבה יותר טוב וכבר כמעט שלא צורב לי בעת מתן השתן. היום בערב קיבלתי את תוצאות בדיקת השתן המורחבות מהמעבדה, שם נמצא כי יש לי בקטריה בשם Enterobact aerogenes בממצא של 100,000CFU/ml. העניין המוזר הוא שמתחת רשומות שמות של אנטיביוטיקה והרגישות של הבקטריה לאותה אנטיביוטיקה. תחת האנטיביוטיקה שהרופא נתן לי, Cephalexin, רשומה האות R. אני רק מניח ש-R מייצג Resistive, משמע שעבור האנטיביוטיקה שקיבלתי אותה בקטריה עמידה בפניה, אך יחד עם זאת אני כבר לא מרגיש כמו שהרגשתי בתחילת שבוע שעבר. בעוד כמה ימים אני עומד לסיים את האנטיביוטקה ורציתי לדעת האם יש משהו שאני צריך לעשות בנידון? להלן הבדיקה: Urine culture p ממצא תהליך ...‎צמיחה של Urine culture 100,000CFU/ml. Bact.count 1 isolate הערה לרגישות תשובה רגישות אנטיביוטיקה חיידק >=32 R Amoxicillin/Clavul A Enterobact aerogenes >=8 R Ampicillin Enterobact aerogenes 32 R Cephalothin Enterobact aerogenes . R Cephalexin Enterobact aerogenes <=0.25 S Ciprofloxacin Enterobact aerogenes 4 R Cefuroxime Enterobact aerogenes <=1 S Ceftazidime Enterobact aerogenes <=1 S Gentamicin Enterobact aerogenes 64 I Nitrofurantoin Enterobact aerogenes <=0.25 S Ofloxacin Enterobact aerogenes <=20 S Sulfamethoxa/Trimeth Enterobact aerogenes תודה על העזרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Enterobact aerogenes

הוספת תגובה

• ערב טוב

ד''ר גאזי פארס
    22/01/2009

לאור תשובת תרבית השתן אכן החידק שצמח עמיד בפני האנטיביוטיקה שקבלת. השיפור בהרגשה נובע מכך שגם המערכת החיסונית בגוף נלחמת בחידק ומחלישה אותו וגם האפשרות שבכל זאת לאנטיביוטיקה הנ"ל יש השפעה מסוימת על החידק למרות הכל. לא נראה לי שהאנטיביוטיקה שאתה מקבל תפתור את הבעיה סופית , אי לכך ממליץ להחליף את הטיפול לרספרים פורטה פעמים ביום או לציפרגיס פעמים ביום ( אם יש לך רגישות יתר לרספרים ) ולשתות הרבה נוזלים אם אין לך מחלות שמונעות שתיה רבה . ובכל מקרה יש צורך בבירור אצל האורולוג המטפל בכדי לקבוע את הסיבה לזיהום בשתן ובהמשך להחליט על תקופת הטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך התשובה!

ד
    23/01/2009

הגעתי היום אל המרפאה. אמנם הרופא המטפל לא היה נוכח אבל הסברתי את המצב לרופא אחר והוא רשם לי אנטיביוטיקה Diseptyl Forte פעמיים ביום כשהמרכיבים הפעילים הם: SULPHAMETHOXAZOLE 800 MG TRIMETHOPRIM 160 MG אני מאוד מודה לך על תשובתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי "ד"

ד''ר גאזי פארס
    24/01/2009

תהיה בריא , תקח את התרופה עם שתיה מרובה ותיצור קשר עם האורולוג המטפל.
    בברכה ,ד"ר פארס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו