תפקוד מיני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקוד מיני
    מישהו
    26/02/2009

שלום, אני בן 23. לאחרונה מזה כחודש חלה ירידה בתפקוד המיני ובחשק המיני (ליבידו). בעבר היה לי חשק מיני בתדירות של אחת ליום עד יומיים, כיום שבועות אני לא חש חשק מיני גם לנוכח תכנים מיניים. יש לציין זקפה חלשה כאשר אני בכל זאת מנסה להשיג זקפה, אשר מאבדת את האפקטיביות תוך זמן קצר. ללא זקפות בוקר. CBC - תקינה לחלוטין כימיה כולל תפקודי כבד וכליות, B12 - תקינים (למעט רמת טריגליצרידים מעט גבוהה) US כליות - תקין. מטופל ע"י CYMBALTA 90mg/d בשל דיכאון וחרדות מאז שנת 2006. כרגע במצב מאוזן למרות האפשרות שההפרעה היא משנית לנטילת התרופה, לדעתי היא פחותץ סבירה היות שמתחילת הטיפול בשנת 2006 ובמינון של 120mg/d לא היו הפרעות כנ"ל. ללא היסטוריה של ניתוחי אגן או מערכת השתן. 1. מה אם כן יכולה להיות הסיבה בבחור בגילי? 2. כיצד ניתן להמשיך הלאה בבירור (המלצות ספציפיות ככל הניתן לפרוטוקול בירור)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקוד מיני

הוספת תגובה

• שלום לך

ד''ר גאזי פארס
    26/02/2009

הסיבות לירידה בחשק המיני ובתפקוד המיני מרובות ובדרך כלל מחולקות לשתי קבוצות עיקריות:
    1- סיבות אורגניות : כיגון מחלות הפוגעות במנגנון הזקפה שהוא בנוי מ: 1- שלמות ותקינות כלי הדם באבר המין ,2- שלמות ותקינות מערכת העצבים האחראית על הזקפה ,3- תפקוד תקין של הקשר ביניהם. ו-4- רמה תקינה בדם של ההורמונים המעורבים בתהליך כמו טסטוסטרון.
    2- סיבות פסיכוגיניות :כמו דאגות, מתח נפשי, כאב וכולי.
    בכדי להבדיל בין שתי הקבוצות יש צורך בביצוע:
    1- בדיקה גופנית מלאה אצל רופא המשפחה או האורולוג .
    2- בדיקות דם -חלקם אתה כבר עשית אך לא עשית בדיקת הורמונים לטסטוסטרון, לפרולקטין ,FSH ו-TSH .
    3- בדיקת זקפת לילה- RIGI SCAN - שיכולה להבדיל בין בעיה אורגנית או בעיה פסיכוגינית.
    את הבדיקות הללו יש לבצע בשלב הראשון ולגשת לאורולוג המטפל עם התוצאות , בהתאם האורולוג ימליץ על טיפול תרופתי , טיפול אצל סקסולוג או הפניה לבדיקות נוספות.
    אתה צריך לזכור שגם בגילך יש עליות וירידות בחשק המיני במיוחד ואתה מקבל את התרופה הנ"ל , יתכן ומה שאתה מרגיש כעת הוא מצב חולף מעצמו אך כדי לבצע את ההמלצות הנ"ל.
    כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו