התקפי כאב כרוניים בערמונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי כאב כרוניים בערמונית
    יאן
    01/03/2009

יש הודעות דומות אז אני אתן היסטוריה רפואית לא-קצרה (כדי למנוע סבל ממי שיש לו גם תופעות כאלה) ואמקד את השאלה: לפני כ-7 שנים החלו אצלי התקפי-כאב בערמונית, כנראה עקב דלקת כרונית כלשהיא. בזמנו לא הצלחתי לתאר היטב את הבעיה לרופאים ולא קיבלתי שום טיפול. ההתקפים פחתו עם הזמן - בשיאם: אחת ל-3 ימים (בעיקר לאחר מתן צואה או שפיכת זרע) והיום אחת ל-3,4 חודשים, בעיקר לאחר שתיית אלכוהול או אכילת פחמימות. כאמור לא נבדקתי ברצינות ובכל מקרה תמיד הבדיקה הייתה זמן רב לפני או אחרי ההתקף ולכן כנראה התוצאות היו סבירות (לא זכור לי ערכי PSA חריגים). ההתקפים היו נמשכים 20-30 דקות (כאב מוזר שרק לאחר זמן רב הבנתי שזו הערמונית) ולאחר מכן עוברים. בזמן ההתקף הורגש צורך לתת שתן וצואה אך מתן שתן או צואה היו גורמים להחרפה בלתי נסבלת של הכאב. התאפקות הייתה מזרזת את חלוף ההתקף (זה טיפ חשוב לסובלים!) במשך התקופה היו פעמיים של שתן דמי אחרי התקף. נראה כאילו יצאו מהפין בזמן השתן ממש זכוכיות! (לפחות זו הייתה ההרגשה). אין לי בעיות של אבנים בכליות או משהו כזה. ועכשיו לשאלה סוף סוף: האם כדאי להתחיל טיפול אנטיביוטי כלשהוא עכשיו, או פשוט להשלים עם המחלה והכאבים מידי פעם? האם טיפול כזה יכול להחריף את ההתפרצויות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התקפי כאב כרוניים בערמונית

יאן
    01/03/2009

שכחתי לציין שאני בן 32 היום ומצב בריאותי טוב מאוד פרט לבעיה שהזכרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב כרוני ערמונית

פרופ' אבי שטיין
    01/03/2009

שלום יאן

הסימפטומים שאתה מתאר בגיל 32 מתאימים בהחלט לדלקת כרונית של הערמונית. באופן קלאסי סימנים אלו הולכים ובאים. לפני שקובעים אבחנה רצוי לבצע מספר בדיקות מקדימות: לאור העובדה שהיה לך שתן דמי וצריבה עזה בשפכה, יש לבצע בדיקת שתן לציטולוגיה. אם זה תקין יש לבצע אולטרסאונד דרכי שתן ואם גם זה תקין לבצע בדיקת שתן ונוזל שפכה לתרבית. לאחר מכן הטיפול הוא טיפול אנטיביוטי לתקופה של מספר שבועות. אם גם זה לא עוזר יש עוד מספר אמצעים שניתן לשקול בטיפול

בהצלחה

פרופ' שטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו