תוצאות בדיקת CT

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת CT
    שירה
    02/03/2009

בן 71 , שנתיים אחרי ניתוח כריתה חלקית של הפרוסטטה, חוזרות התלונות על השתנה מרובה בלילה ותחושה של אי ריקון השלפוחית, נשלחתי לCT בטו ואלו התוצאות: כליות גודל תקין ציסטות קורטיקלית פשוטות משמאל עד קוטר של 1.2 ס"מ פרי פלביניות משמאל עד קוטר של 5 ס"מ. שלפוחית מלאה , דופן סדירים. ללא ממצא בדרכי שתן פרט לציסטות כליותיות עכירות שומן מזנטריאלית עם בלוטות עד גודל של 11 מ"מ- ממצא בלתי ספציפי שמשמעותו הקלינית אינה ברורה. retractile mesenteritis האם תוכלו לעזור לי עם התוצאות ? יש לי תור לרופא רק בעוד שבועיים ואני חושש מהתוצאות. האם משהו מהתוצאות מטריד? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת CT

הוספת תגובה

• לשאלתך בנוגע ל-CT....

ד''ר מיכאל (מיקי) כהן
    02/03/2009

ראשית, כל CT מן הרצוי שיבדק\ יראה על ידי הרופא המפנה\הרופא המומחה במו עיניו ולא להסתמך על פענוח בלבד (מבלי להפחית במאומה בכבודו ואיכות תשובתו של הרדיולוג).
    ולגופו של הפענוח:
    ככל שנוגע לדרכי השתן נראה שאין לך ממה לחשוש, - הציסטות המתוארות הן ממצא שבשגרה כמעט אצל אנשים בגילך ואין בהם משום סיכון עבורך( אלא אם ימשיכו לגדול באופן דרמטי)- לפיכך בנושא הכליות מומלץ המשך מעקב סונוגרפי שנתי או דו שנתי, בהתייעצות עם האורולוג המטפל.
    תאור הממצא של הבלוטות והעכירות שבשומן המזנטריאלי דורש המשך ברור ( המזנטריום - הינו המניפה עליהם תלויים המעיים ומכילה את כלי הדם המספקים את המעיים הדקים והעבים) .
    אי ממליץ כי תציג את ה- CT בפני רופא המשפחה ויתכן שמן הרצוי שתפנה לבדיקת גסטרואנטרולוג.
    הממצא יכול להתאים בהחלט לתהליך דלקתי אולם לא ניתן לשלול גם גורמים אחרים המחייבים השלמת ברור בהקדם.
    בברכה,
    דר' כהן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לתשובה המהירה ושאלה נוספת

שירה
    02/03/2009

האם הממצאים הללו יכולים להעיד גם על תהליך סרטני כלשהו???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך....

ד''ר מיכאל (מיקי) כהן
    02/03/2009

באומרי - "גורמים אחרים המחייבים השלמת ברור בהקדם"..... התכוונתי גם לאפשרות , תאורטית , של סרטן.
    אני מדגיש שוב שהתמונה יכולה להתאים גם למצב דלקתי\תגובתי, כך שאנא לא להכנס לפאניקה.
    פשוט פנה לרופא ואמור לו שברצונך להפגש עימו\ עם גסטרו-אנטרולוג ,בהקדם ,בעקבות ממצאים חריגים בבדיקת CT.
    בהצלחה,
    דר' כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו