kidney aml

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• kidney aml
    אלונה
    04/03/2009

שלום רב, בת 30, לפני כשבועיים בברור US כליות ודרכי שתן ראו את הממצא הבא: בכליה שמאלית - בקורטקס של הכיליה באיזור קוטב תחתון הודגם מוקד היפראקוגני מעוגל מוגבל היטב בגודל כ-7 מ"מ, נראה כ-AML. הלכתי לאורולוג שמיד אמר שזה שום דבר ואין מה לעשות עם זה ובאותה נשימה אמר לי גם שהוא ממליץ לי ללכת לאורולוג אחר לחוות דעת שניה. אני די מבולבלת מכיוון שבכל מקום שאני קוראת על הממצא הזה (באינטרנט) כתוב שמומלץ לברר ברור נוסף של CT או MRI ושאסור להתעלם מזה, ומצד שני האורולוג שהייתי אצלו מיהר לבטל את הממצא ולהגיד שזה שום דבר. אז מה כדאי לעשות? להתעלם או ללכת באמת לרופא לעוד דעה? בנוסף בבדיקות דם שעשיתי יצא לי תשובה של eGFR גדול מ-60, רופאת המשפחה שלי אומרת לי שהתוצאה תקינה ולהתעלם מזה, האורולוג שלי אמר שהוא לא יודע מה זה אומר ושאני צריכה ללכת לנפרולוג.מה לעשות? התוצאה תקינה או לא? (לציין שאני סובלת משלפוחית נוירוגנית שנה ו-4 חודשים לאחר ת"ד ופגיעה בעמ"ש תחתון, עם שארית שתן - אובחן באורודינמיקה). אשמח אם תכוון אותי מה לעשות אני קצת אובדת עצות, מרגישה קצת שמנפנפים אותי ולא לוקחים את העיניין ברצינות הראויה. בתודה מראש וסליחה על אורך השאלה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    kidney aml

הוספת תגובה

• שלום אלונה.

ד''ר יואל מץ
    04/03/2009

לפי האבחנה מדובר בממצא שפיר המכיל בתוכו רקמת שומן וכלי דם. ניתן לאבחן ממצא זה בUS אבל תאור מדויק יותר מתקבל בCT .בכל מקום בממצאים קטנים אין צורך בטיפול . מומלץ מעקב בלבד. במקרה והממצא גדל בצורה משמעותית { 5 ס"מ ויותר] יש לשקול טיפול הכולל אמבוליזציה {צינטור כלי הדם המגיע לתהליך וסתימתו) בגלל סיכון של דימום מAML גדולה.יש מקום לבצע CT במיוחד בתהליכים גדולים. בממצא של 7 מ"מ לא הכרחי.יש לזכור שCT כרוך במנת קרינה לא מבוטלת. בכל מקום תמשיכי במעקב האורולוג שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו