מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרחבה של מערכת מאספתצעירה ודולפת06/03/2009
שלום, אני בת 33, ומזה כמה שנים סובלת מדלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן של E.COLI המצב הגיע לידי 4 דלקות בשנה אם לא יותר. בכל פעם לאחר קיום יחסי מין- דלקת, ולא משנה על איזו רמת היגיינה, שטיפה והשתנה מיד אחרי אגיע. הדלקת מביאה איתה כמובן טיפול אנטיביוטי, שמביא עימו פטריות וגינליות, וכמה שבועות אח"כ את הדלקת הבאה בתור, ושוב אנטיביוטיקה, ושוב פטריות וחוזר חלילה. כל מה שניסיתי לא הצליח לעצור את הסיוט הזה. הרוח נושבת - ולי יש דלקת. לקחתי מקרודנטין כטיפול מונע זמן רב, לקחתי אנטיביוטיקות ממושכות - כלום. רק שבנוסף לדלקות נזקי הטאנטיביוטיקה גם הם עשו בי שמות כבר רק טיפולים ברפואה משלימה ודיאטה קיצונית שיפרו משמעותית את המצב, והיו לי כמה שנות שקט. עכשיו זה חזר שוב, כבר דלקצ שלישית תוך 3 חודשים. רק שהדלקת הזאת היתה חריפה במיוחד, והיו לי כאבים באזור כליה ימין. CT ואולטרסאונד מראים על הרחבה של מערכת מאספת, והרופא הסביר לי שזה אומר שהכליה לא מתנקזת כמו שצריך.אציין שעברו כבר חודשיים מאז שהסתיימה עצמה. הרופאה טוענת שיכול להיות שנולדתי ככה ואין הרבה מה לעשות. בכל מקרה- אני שואלת האם יש איזשהו פתרון שאתם מכירים? ומה המשמעות של הרחבה כזאת? איך מטפלים בכך? גאולה? מישהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב!
ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי07/03/2009שלום רב!
הבעיה של דלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן, פרט לטיפול אנטיביוטי (במינון מניעתי או טיפולי), מחייבת בירור אורולוגי מעמיק, במיוחד בנוכחות כאבים במותן ותיעוד של הרחבה של מערכת המאספת. ברור, שלא ניתן לטפל בך בשלט רחוק. גשי לאורולוג להשלמת הבירור. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי אצל אורולוג!
צעירה ודולפת12/03/2009כל מה שכתבתי היה אחרי ברור אורולוגי. הופנתי לאולטרסאונד ו-CT, שהראו אותו הדבר. ובנוסף כואב לי באזור כליה ימין, בלי צריבה בשתן, ועם תרבית נקיה. הרופאה האורולוגית אמרה לחכות כמה חודשים אולי זה יעבור לבד, ואם לא או זה יחריף ישקלו ניתוח. אני פוחדת, נמאס לי מהדלקות והכאב בכליה לא מרפה ממני. אני גם לא מאמינה יותר בטיםולים אנטיביוטיים. הם לא יעילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב
ד''ר גאזי פארס12/03/2009אין לי את כל האינפורמציה עליך ? האם בשתן לכללית יש ממצאים שמסבירים את הדלקת?. האם בתרבית השתן יש צמיחה עם חידק מוכח? עם רגישויות? האם בתרביות החוזרות צמח אותו החידק או חידק אחר? האם עברת ציסטוגרפיה אי פעם? האם עשית מיפוי כליות DTPA בכדי לשלול הפרעה בניקוז הכליות?
אני מבין שאת סובלת והבעיה נמשכת לדעתי יש צורך בבירור מעמיק יותר שיכלול את כל הבדיקות הנ"ל.
בתודה וברכה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה
צעירה ודולפת14/03/2009לאורך כל השנים וגם בדלקת האחרונה זה תמיד E COLI. תמיד אני מקבלת אנטיביוטיקה, זה חולף לזמן מה וחוזר שנית. הפעם הזאת זה הכי חריף ופשוט מסרב להרפות. פעם ראשונה בחיי שבמקום כאב בדרכי השתן כואב לי בכליה. לפני כחודש עשיתי תרבית שיצאה נקיה. עשיתי בשיקת שתן לציטולוגיה ויצא תקין. וה-CT הראה שאין אבנים, אבל הרחבה של מע' מאספת. נראה לי מוזר שכל חיי מזהירים אותי שאקח אנטיביוטיקה בכל פעם שיש דלקת מהחשש שזה יגיע לכליה, ועכשיו שהכליה כואבת ונראה שמשהו לא תקין שןם אז אין מה לעשות? בבקשה - אשמח לחוות דעת. אני מיואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום סובלת
ד''ר גאזי פארס14/03/2009יש הרבה מה לעשות! , הבדיקות והבירורים שעשית עד כה אינם מספקים. יש מקום לבצע את הבדיקות שהזכרתי קודם כולל ציסטוגרפיה לשלילת רפלוקס ומיפוי כליות DTPA אם אין רפלוקס או DMSA אם יש רפלוקס כצעד ראשון ובהמשך יש עוד בדיקות ובירורים בהתאם.
אנחנו יודעים שזיהום בדרכי השתן שכיח אצל נשים בגיל שלך ובגיל יותר מבוגר אך המצב אצלך הוא בלתי נסבל ומחייב בירור נוסף ואכן ניתן לטפל בזה.
תפנה בבקשה חזרה לאורולוג שלך להמשך בירור.הבעיה ניתנת לטיפול ואין שום סיבה ליאוש.
בתודה וברכה ,ד"ר פארס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
צעירה ודולפת14/03/2009נטעת בי תקווה, וזה כבר חשוב! התוכל להמליץ לי על אורולוג/ית באזור המרכז? והיות והאורולוגית שלי אמרה שאין מה לעשות כרגע, אני רוצה להתייעץ עם רופא נוסף. אני חברת קופ"ח כללית, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב.
ד''ר גאזי פארס15/03/2009במרכז הארץ הרבה אורולוגים מומחים וטובים, אני לא יכול להמליץ על אחד (או אחת) ספיציפי.
מה שעושים במקרה שלך הוא לבקש דעה נוספת אצל אורולוג שמתעסק נושא.
בהצלחה. ד"ר פארס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת בערמונית בעיות זקפה- בן 44
קריאטנין גבוה בדם- בן 16
בעיות זקפה ושפיכה- שינוי באיבר המין
תוצאות ספירת זרע בן 20
כאבים ברצפת האגן- ערמונית או בעיה אחרת
דלקת ערמונית כרונית לבן 65
ערכי בדיקות pss מה המשמעות?
עקמת פתאומית באיבר המין מלפני כחודש
אספרמיה/אזוספרמיה אי שפיכה מה הטיפול המומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)