מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי ניתוח להקטנת בלוטהערמוניתמשה כהן11/03/2009
אני בן 60 יש לי בלוטה ערמונית מוגדלת במשקל 35 סמ"ק PSA 5.2, בביופסיה לא התגלה גידול סרטני, רגיש מאוד לתרופות אומניק, קדקס, קסטרל, התפקוד היומיומי שלי עם הכדורים מאוד לקוי (עלפון, מרירות, דפיקות לב, חולשה כללית ועוד..). השלמתי לחיות עם המחלה ללא הכדורים מכיוון שהתפקוד היומיומי הוא נורמלי יותר ללא הכדורים. ישנה אפשרות להקטנת בלוטה ערמונית שתוצאותיה לא ודאיות ובכללן הטלת שתן בצורה נורמלית ותופעות לוואי בדרכי השתן כתוצאה משימוש בקטטר שיכול לפצוע את צינור השתן משלפוחית החוצה. אני מבקש לדעת אם מישהו עשה ניתוח להקטנת בלוטה ערמונית ולהודיע לי על המלצתו האם לעבור את הניתוח אני מבקש לדעת איכות החיים שלו אחרי הניתוח כגבר נשוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום משה כהן
ד''ר יואל מץ11/03/2009אני מבין שאתה נמצא במעקב וטיפול אצל אורולוג מומחה שביצע את הבדיקות הנחוצות וקבע שתלונותך בגלל ערמונית מוגדלת. לא מעט אנשים לא מסוגלים לקחת את התרופות שציינת בגלל תופעות לואי. יש אפשרות לנסות תרופה נוספת-AVODART ,הפועלת במנגנון שונה מהתרופות שציינת ומיעוט תופעות לואי.התרופה מתחילה להשפיע רק לאחר 3-4 חודשים מתחילת הטיפול והיא עשויה להקטין את גודל הערמונית בחלק מהמטופלים.תשאל את האורולוג המטפל שלך בקשר לכך.
הטיפול הכירורגי המומלץ הסטנדרטי לערמונית בעלת 35 סמ"ק כמו שלךהוא כריתת הערמונית דרך השופכה-TURP . לרוב הניתוח משיג תוצאות טובות עם שיפור משמעותי ביותר בהפרעות .
כגבר נשוי שמקיים יחסי מין עליך לדעת שלאחר הניתוח הזה( וגם לאחר ניתוח פתוח),ברוב המקרים לא תהיה שפיכה קדמית רגילה בעת קיום יחסי מין. כמובן העובדה הזאת פוגעת בפוריות. ברוב המקרים אין פגיעה בזקפה ומקיימים יחסי מין תקינים.
רוב האורולוגים המומחים מבצעים את הניתוח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר יואל מץ, שאלה נוספת
משה כהן11/03/2009הרופא שלי אמר שאם אני חי עם המצב שלי ללא תרופות לפי נתוני הבדיקות של אולטראסאונד וPSA ושתן, אני יכול להמשיך את המצב הקיים לגבי ניתוח, הרופא אמר שישנה אפשרות להקטין בניתוח את דפנות הערמונית המפריעות למעבר השתן ללא כריתת הערמונית אך עם זאת העלה אפשרות של סיבוכים לא ודאיים שעלולים לפגוע בדרכי השתן ולגרום לצלקות, ההחלטה הינה בידי אם להמשיך את המצב הקיים שאני מתמודד איתו כבר 5 שנים, או לבחור באיכות חיים אחרת שאינה ודאית תוך ויתור על יתרונות שלא לעשות ניתוח שאלתי האם התרופה AVODART צריך להשתמש בה לצמיתות או רק למשך תקופה מסויימת עד להקטנת הערמונית. מהם בכל זאת תופועות הלוואי הכרוכות בתורופות זו על כבד, כליות, לב ואי שליטה על סוגרים שוב אני מודה לך על תשומת הלב ועל תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום משה כהן
ד''ר יואל מץ12/03/2009כתשובה לשאלתך : לAVODART יש תופעות לואי מועטות באחוזים קטנים השפעה רעה על התיפקוד המיני, תופעות שלרוב חולפות לאחר הפסקת התרופה. על מנת לקבל השפעה רצויה על הערמונית יש לקחת את התרופה קבוע לצמיתות או עד שמחליטים על טיפול חילופי כמו ניתוח למשל.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת בערמונית בעיות זקפה- בן 44
קריאטנין גבוה בדם- בן 16
בעיות זקפה ושפיכה- שינוי באיבר המין
תוצאות ספירת זרע בן 20
כאבים ברצפת האגן- ערמונית או בעיה אחרת
דלקת ערמונית כרונית לבן 65
ערכי בדיקות pss מה המשמעות?
עקמת פתאומית באיבר המין מלפני כחודש
אספרמיה/אזוספרמיה אי שפיכה מה הטיפול המומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)