שיבוש בתחושת הצורך במתן שתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיבוש בתחושת הצורך במתן שתן
    בת 50+
    15/03/2009

לפני כחודש התחלתי לחוש כאבים בעת מתן שתן.אבל הכאבים הופיעו לפרקים ולא בכל מפגש עם האסלה. ולפעמים גם כשסיימתי, תחושת הצורך להטיל מימיי המשיכה, גם כשלא היה יותר מה להטיל. יש הרבה הטעיות. אני חשה בצורך לעיתים קרובות, רצה לשירותים ומסתבר שזו אזעקת שווא. לפעמים יש מעט שתן ובעת הטלתו ישנם כאבים. בדיקת שתן נמצאה תקינה - לא היה מימצא לדלקת כלשהי. התופעה חוזרת לפרקים. ישנם ימים טובים וימים מטרידים. (וקצת דליפה ריחנית) יש לציין שכל חיי אני נוהגת לשתות הרבה מאוד- לפחות 3 ליטרים של מים ביום. מה עלי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צורך במתן שתן

פרופ' אבי שטיין
    15/03/2009

שלום רב

מה שאת מתארת מתאים מאד לסימפטומים של שלפוחית רגיזה.. או לפי המונחים הרפואיים ( OVERACTIVE BLADDER). מצב זה הוא די שכיח אצל נשים. אם יש לך גם כאבים בהטלת שתן, וכאמור התרבית סטרילית ואין כדוריות אדומות או לבנות בשתן, רצוי לבצע בדיקת שתן לציטולוגיה. לרוב בדיקת אולטרסאונד של השתן תהיה תקינה אך ליתר ביטחון הייתי גם מבצע אותה.
    במידה ולא יהיו ממצאים הייתי ממליץ לקחת כדור נד התופעה מקבוצת תרופות הגורמות ל"הרגעת השלפוחית" (ספזמקס או דטרוזיטול) כמובן בהתייעצות עם רופא המשפחה.
    במידה והטיפול לא יועיל, יש אולי לבצע בדיקת אורודינמיקה שבודקת ביסודיות את תפקוד השלפוחית

בהצלחה

פרופ' שטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו