זיהומים בשתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיהומים בשתן
    דינה
    25/03/2009

שלום רב,
    אני נערה כבת 20 מזה קרוב ל8 חודשים אני סובלת כמעט כל חודש מדלקות בשתן.
    זה מתחיל יום יומים בכאבי בטן תחתונה עובר אחרי יום לתדירות מוגזמת של שתן ביום(בינתים בלי כאבים) אפילו קמה מספר פעמים בלילה לעשות פיפי ולאחר יום יומים זה כבר עם כאבים עזים.
    תמיד הרגשה של רצון לפיפי,כשאני מסיימת לעשות אחרי 5 דק' יש לי שוב פיפי ואף פעמים ברח לי השתן. כמדי חודש הייתי הולכת לרופא נשים הוא היה שולח אותי לבדיקות שתן,הבדיקות היו תמיד חיוביות והייתי מקבלת אנטיביטיקה כמעט כל חודש ולוקחת סדורל. אחרי סיום האנטיביוטיקה שבוע שבועים הייתה הקלה משמעותית ואז חוזר חלילה.
    אחרי ביקורים רבים אצל רופא הנשים הוא שלח אותי בשעה טובה לאורולוג +הביא לי אבקה לעירבוב עם מים לשימוש חד פעמי.
    יש לציין שיש לי חבר ומקיימת יחסי מין.
    לאחר ביקור אצל האורולוג הוא אמר לי שאני רגישה וזה חידק שיוצא מפי הטבעת ואני צריכה עכשיו לשתות כדורים בשם APO-NITROFURANTOIN לאחר כל סיום יחסי מין,אמר גם שזה לא בהכרך קשור לחבר שלי.
    הבעיה שעכשיו זה טיפה מדאיג אותי שאני צריכה לשתות אנטיביוטיקה כמעט כל יום לתקופה ממושכת? האם זה בסדר?האם אתה חושב שאחרי תקופה של שימוש בתרופה הבעיה תיפתר ?
    אני פשוט נורא מותשת,הבעיה סובבת אותי בלי הפסקה.
    אשמח מאוד לשמוע את דעתך בנושא
    סליחה על האורך ותודה מראש.
    דינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיהומים בשתן

הוספת תגובה

• דינה שלום.

ד''ר יואל מץ
    26/03/2009

זיהום בדרכי השתן הינו תופעה די שכיחה בנערות בגיל שלך המקיימות יחסי מין סדירים. יש בהחלט קשר לקיום יחסי מין ולא מדובר בהתדבקות מבן הזוג אלא בהעברת חידקי מעים(לרוב חידקי COLI )הנמצאים באופן קבוע באזור.יש נערות רגישות במיוחד אצלן רצוי לתת טיפול אנטיביוטי מנייעתי לתקופות ממושכות. הטיפול המנייתי עשוי לפתור את הבעיה.חשוב להיות בקשר הדוק עם האורולוג המטפל ולשקול בירור נוסף של דרכי השתן במקרה שהבעיה לא חולפת.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו