ממצאי US

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצאי US
    אורי
    26/03/2009

שלום רב-
    אני בן 30.
    ב-US כליות נמצאו לי מספר אבנים קטנות עד קוטר של 0.3 ס"מ. וכמו כן- 2 ציסטות פרא-פלוויות עד קוטר של 1.2 ס"מ כשבאחת מהן " תוכן אקוגני בתוכה- Milk of calcium".
    שאלתי היא מה משמעות ציסטה שכזו ומה אומר הממצא "Milk of calcium" - האם זה קשור באיזושהי צורה לאבנים גם?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי US

הוספת תגובה

• בוקר טוב אורי

ד''ר גאזי פארס
    27/03/2009

ה-US הוא לא הבדיקה הטובה לאבנים בדרכי השתן . יש צורך בביצוע בדיקת CT .
    ה-MILK OF CALCIUM זהו משקע של סידן .
    אני ממליץ לך לפנות לאורולוג לשם ביצוע CT ובירור מטבולי לסיבת האבנים והחלטה על המשך טיפול בהתאם לתוצאות ,בנוסף חשוב לשתות הרבה נוזלים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה ועוד שאלה קטנה

אורי
    27/03/2009

תודה תודה...אני הולך לעשות את זה כמובן פשוט לוקח זמן עד לתור ובינתיים אני לחוץ מהתוצאה...
    שאלה קטנה- אותו משקע סידן "milk of calcium" נחשב כמשהו שעלולים לנתח?!
    זה שכיח בגילי (30)? מסוכן?
    שוב תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב

ד''ר גאזי פארס
    27/03/2009

הממצא ידוע לא שכיח מאוד, לא מסוכן , נוצר בגלל שהנוזל בציסטה לא זורם ,נשאר במקומו, וכך נוצרים משקעים של סידן. לאבחנה סופית יש צורך בביצוע ה-CT ברוב המקרים אין צורך בניתוח, ההחלטה היא לפי ה-CT.
    אין סיבה להיות לחוץ ..
    האבנים גם קטנות והטיפול בהם שמרני בעיקר שתיה מרבה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו