דחוף דליפת שתן לאחר ניתוח ערמונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף דליפת שתן לאחר ניתוח ערמונית
    דוד
    22/04/2009

לפני שבועיים וחצי עברתי ניתוח ערמונית בלייזר, יש לי דליפת שתן בצורת טפטוף לא נשלט, 10 ימים אני לוקח כדורים דטרוזיטול 4 מג 1 ביום, עדיין אין הטבה. האם התופעה מוכרת, כמה זמן יקח עד שתחלוף, האם יש טיפול אחר, אני נאלץ להשתמש בטיטולים ופוחד לצאת מהבית שמא יזל לי, נא תשובתכם, תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום דוד.

ד''ר יואל מץ
    22/04/2009

אני מבין שעברת כריתת הערמונית דרך השופכה (TURP). לאחר ניתוחים של כריתת הערמונית יתכן דליפת שתן בלתי רצונית כפי שאתה מתאר. לרוב התופעה זמנית וחולפת . ניתן לשפר את הבעיה על ידי תרופות שונות כמו דטרוסיטול שהיא תרופה מצויינת אבל אם לאחר טיפול של 10 ימים אין שיפור יש לשקול עם האורולוג המטפל לנסות תרופה אחרת.ׂיש לציין שבמקרים מסוימים ההרטבה יכולה להמשך תקופה ארוכה. בכל מקרה חשוב לשלול חסימת מעבר השתן כסיבה להרטבה.(overflow incontinence ).ניתן לבדוק זאת על ידי מכשיר מיוחד המראה את שארית השתן לאחר השתנה או על ידי אולטראסאונד. תהיה בקשר עם האורולוג המטפל.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו