קשיים בזיקפה אצל הבעל - איך לתמוך?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים בזיקפה אצל הבעל - איך לתמוך?
    רקפת
    23/04/2009

בן הזוג שלי חווה בשבועות האחרונים מצבים של חוסר זיקפה, או זיקפה חלשה, או זיקפה בסוף שעה ממושכת ביחד וגמירה מהירה. קודם לכן לא היו בעיות מיוחדות והזקפה היתה נמשכת זמן ממושך עד כדי זיקפה פעם שניה לאחר גמירה. חיי המין שלנו פתוחים אחד עם השני והתדירות בסדר גמור מבחינתנו.

בעלי החל בבירור רפואי, והבנו שהמצב הנפשי יכול להיות לפעמים גורם משפיע. אמנם לא היה משהו מיוחד בזמן האחרון ששונה, אבל בכל זאת החלטנו לנסות לשנות אוירה ולבדוק את החלק הנפשי שאולי קיים כאן.

רציתי לבקש את עזרתך בטיפים כיצד עלי להתנהג במצב הזה. מה הכי נכון לעשות במצב הזה מבחינת היחס שלי אליו דברים שאני אומרת או עושה בחדר המיטות ובתוך הסיטואציה מבחינה "טכנית". כלומר האם יש איזה לו"ז כזה שאנחנו צריכים ללכת לפיו בנסיון שלנו בשינוי האוירה. לא מדובר בנסיעה אלא נסיון לשעות אחרות כשהבנות בבית הספר, עם פינוק כמו שהיינו רווקים. אשמח גם לעצות מה אסור לאמר, מה יכול להשמע לא טוב וכו' וכו'.

שכחתי לציין שבעלי בן 49.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בוקר טוב רקפת

ד''ר גאזי פארס
    23/04/2009

הסיבות לחולשה מינית מתחלקות לשלושה גורמים עיקריים:
    1- סיבה פסיכוגינית -נפשי.
    2- סיבה אורגנית -גופנית.
    3- סיבה אורגנית ופסיכוגינית משולבת.
    היות והבעיה היא חריפה וקרתה באופן פתאומי ממליץ לעבור בירור מקיף לשלול בעיה אורגנית אצל האורולוג המטפל ובדיקת קרדיולוג לשלול מחלת לב נלוות (בעיה אורגנית לרוב היא מחלה של כלי דם עדינים ,כמו כלי הדם של הלב).
    במידה והבירור תקין ונשללת בעיה גופנית אז יש מקום להתיעץ עם סיקסולוג .
    ובשלב זה בקשר אלייך חשוב מאוד לתמוך בו ולא להתעצבן אם לא הולך לכם או להשמיע מילים כאילו תעזוב, או לא הולך לא כדאי ,או להראות שזה כבר לא מעניין אותך. תעשי את הדברים שאת יודעת שהוא אוהב , תפנקי אותו , תיצרי אווירה מתאימה עם חידושים .חשוב גם להתלבש יפה ולהתאפר כמו בימים בתחילת ההיכרות.
    כמובן תמיד אפשר להיעזר בתרופות כמו ויגרה ,אם הוא לא מקבל טיפול בניטראטים.
    חשוב להשלים בירור קודם.
    בתודה וברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך! אני מרגישה שאני בדרך

רקפת
    24/04/2009

הנכונה. בפעם הראשונה שזה קרה לא התיחסתי בכלל. להבדיל ממקרים אחרים דומים שקורים לבני זוג (בשל עייפות למשל, מתח בעבודה) כאן הוא היה מאד מתוח ומתוסכל. הסתבר לי שכמה ימים הוא הרגיש שינוי בגוף וחשב שזה יחלוף.
    לשמחתי ישבנו ושוחחנו על הדברים ולשמחתי הרבה יותר קיבלתי תשובתך כיצד לנהוג להבא.עלי לציין כי נהגתי בפעם הראשונה כפי שהצעת כי חשתי שמשהו לא אותו הדבר. בפעמים שלאחר מכן כבר דאגתי שיש כאן סיבה רפואית אבל חששתי לשאול או להציע משהו כי העדר זיקפה נתפסת בעינינו הנשים כמשהו רגיש בצורה קיצונית בעיני הגבר. (בגילאים שלנו. כשהיינו בצבא היינו באמת אומרים "לא משנה/נעזוב" ולא הפריע לנו)

זו הפעם הראשונה שאני שומעת על הלב. מדאיג. לבעלי יתר לחץ דם.
    על כל פנים תודה לך על ההסבר, אני מבינה שצריך כאן בדיקות מקיפה ביותר. ויחס VIP בזמן האינטימיות. זה מה שאעשה ונמשיך מפה כפי שהצעת.

רקפת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו