מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אידוי ערמונית - שאלות..א.23/04/2009
סובל מדלקת כרונית בערמונית והשתנות מאוד תכופות/דחופות ביום ו- 2-4 בלילה (ביופסיה - לא סרטנית).
לפי מה יודעים אם פעולת אידוי מתאימה?
ולאחר האידוי,
סכנת סרטן ערמונית נעלמת?
והשתנות תכופות בגין ערמונית מוגדלת מסתדרות?
אם כן, היכן ממליץ לבצע?
תודה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב א.
ד''ר גאזי פארס23/04/2009אחרי ניתוח כריתת ערמונית בשל הגדלה שפירה (לא סרטן) בכל צורותיה ( ניתוח פתוח , כריתה בדרך השופכה, לייזר ,אידוי וכולי) אינה מפחיתה את הסיכון לפתח סרטן ערמונית .וזה בגלל שלא כורתים או מאדים את כל הערמונית והגידול בדרך כלל צומח מהאיזור שנשאר מהערמונית.
אחרי כל ניתוח בערמונית הדחיפות ,התכיפות והצריבה מחמירים בהתחלה ונרגעים בהמשך לאט אט . המצב אחרי 3 חודשים מתאזן ומראה שיפור ניכר לעומת לפני הניתוח.
ולשאלתך ,איזה סוג ניתוח לעשות זה תלוי בהרבה גורמים ולכן כדאי לפנות לאורולוג שלך ולהחליט איתו יחד.
זה שיש לך ערכי PSA מוגברים דוחף יותר לכיוון ניתוח והוצאת רקמה לבדיקה היסטולוגית . ולכן לא ממלץ לבצע אידוי ערמונית למרות שהביאופסיה לא הראתה סרטן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ד"ר..
א.23/04/2009ה- PSA שלי 4.3 וגילי 63. האורולוג אינו חושב שיש סיבה לניתוח.
שאלתי לגבי אידוי בעיקרון ותשובתך מקיפה ותודה.
מדוע יתכן בכל זאת שכדאי ניתוח להיסטולוגיה של ריקמת הערמונית?
באילו נסיבות עושים בכל זאת ניתוח והיסטולוגית ריקמה עם הנתונים שלי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם טיפול בחימום הערמונית עוזר..
א.23/04/2009והאם טיפול בחימום הערמונית עוזר להקטנת גודלה ולמיתון השתנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב שוב
ד''ר גאזי פארס23/04/2009שיטת החימום שיטה מקובלת , עוזרת באחוז קטן מהמקרים. טובה לאנשים שסובלים מאוד מהערמונית ולא יכולים לעבור ניתוח בשל סיכון הרדמה או סיבה אחרת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב
ד''ר גאזי פארס23/04/2009ה-PSA גבוה יחסית לגילך ומחייב מעקב למרות ביאופסיה שלילית.
אם האורולוג שלך חושב שלא צריך לנתח למה אתה ממהר?? אפשר לשלוט בתלונותיך בעזרת תרופות.
ולשאלתך האחרונה למה כדאי לבדוק את הרקמה? - הרי ברוב המקרים סרטן הערמונית יוצא מהפריפריה של הערמונית ( מהשוליים) ולכן מאותו איזור לוקחים ביאופסיה . הרקמה שמוציאים בניתוח ערמונית (או מאדים) הוא האיזור המרכזי שלרוב לא לוקחים ממנו ביאופסיה בגלל ששם הסרטן לא שכיח (אך לפעמים נמצא) ולעיתים קשה להגיע אלי עם מחט הביאופסיה . ולכן חשוב לבדוק אותו היסטולוגית כאשר רמת ה-PSA מוגברת.
כעקרון חשוב לבדוק היסטולוגית כל רקמה שמוצאים מהגוף ובעיקר רקמת ערמונית . הרי סרטן הערמונית הוא השכיח ביותר אצל גברים מעל גיל 50 .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר יקר, האם הנתון הנוסף תורם..
א.23/04/2009ד"ר יקר, האם הנתון הנוסף תורם..
בדיקה ידנית טראנסרקטלית תקינה, TRUS ללא ממצאים חשודים, גודל ערמונית 33 סמ"ק לעומת 49 סמ"ק ב- TRUS לפני שנה וחצי (ירידה לא מוסברת אבל אולי בגלל דקל ננסי וכד' שלקחתי במשך חודשיים לפני ה- TRUS האחרון), בביופסיה נמצא שדלקתית, נלקחו 18 דגימות - 8 מכל צד ו- 2 מהאמצע.
האם כאן משהו מוסיף לך בהערכת המצב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב א
ד''ר גאזי פארס24/04/2009הניתונים שמסרת לא משנים את ההחלטה. הסיכוי שיש לך סרטן בערמונית הוא נמוך לאור הממצאים בביאופסיות החוזרות היות ועברת גם ביאופסיה ברוויה. אך זה לא שולל סרטן ב-100% ואתה זקוק למעקב .
לדעתי בשלב זה אתה לא זקוק לניתוח וניתן לשלוט במצב בעזרת תרופות. אם בכל זאת התרופות לא משפרות את איכות חייך ואתה זקוק לניתוח אז ההמלצה היא ניתוח כריתה בדרך השופכה (TURPׂ ). כמובן גם שיטת האידוי היא שיטה מקובלת אחרי הבירורים שעברת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר פארס, אני מודה לך מאוד.
א.24/04/2009על איכות ואופן ההתייחסות ובכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת בערמונית בעיות זקפה- בן 44
קריאטנין גבוה בדם- בן 16
בעיות זקפה ושפיכה- שינוי באיבר המין
תוצאות ספירת זרע בן 20
כאבים ברצפת האגן- ערמונית או בעיה אחרת
דלקת ערמונית כרונית לבן 65
ערכי בדיקות pss מה המשמעות?
עקמת פתאומית באיבר המין מלפני כחודש
אספרמיה/אזוספרמיה אי שפיכה מה הטיפול המומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

