תפקוד מיני - בהמשך לשאלות בעבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקוד מיני - בהמשך לשאלות בעבר
    אביב
    07/05/2009

אני בן 24, מזה כ - 3 חודשים, ירד לי החשק המיני בצורה טוטאלית ובמידה ואני מנסה בכל זאת, אזי הזיקפה לא ממש מחזיקה מעמד וגם באוננות השפיכה נורא מעוכבת.

יש לציין כי בעבר הייתי בעל תיאבון מיני בריא ומפותח ונהגתי לאונן או לקיים יחסי מין לעיתים קרובות.

לגבי התפקוד הפיזי עצמו , אינני יודע אם הבעיה בזקפה היא בעיה ראשונית, או משנית להיעלמות החשק המיני.

מכל מקום, תוצאות הבירור הרלוונטי:

TSH, FSH, LH, פרולקטין – תקינים לחלוטין.

טוטאל טסטוסטרון (2 בדיקות): ראשונה באפריל 8.7nmol/L והשניה לפני יומיים 16.5 nmol/L (הנורמה: 8.4 – 28.8)

SHBG: 11.6 nmol/L נמוך מהנורמה (הנורמה: 13 – 71)

DHEA SULPHATE: 12mcmol/L (הנורמה: 7.5 – 17.3)

FREE ANDROGEN INDEX: 142.5 גבוה מהנורמה. (הנורמה: 28 – 80)

ברקע: טיפול תרופתי ב - CYMBALTA 90mg/d בשל דיכאון ו - PANIC ATTACK'S אם כי אני כמעט משוכנע שהבעיה לא נובעת מהטיפול התרופתי או מהמצב הנפשי, שכן כיום אני מאוזן לחלוטין, ואפילו בעבר כשהייתי נתון במצב דיכאוני קשה יותר ובחרדות ונטלתי מינון של 120mg ביום, תפקדתי היטב וחשק לא היה חסר.

מה ניתן לעשות? אני ממש מתוסכל כבר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בוקר טוב

ד''ר גאזי פארס
    08/05/2009

הבדיקות שהצגת לא מצביעות על בעיה שמסבירה את החולשה המינית. אם אתה לא סובל ממחלה כרונית כגון סכרת ותפקודי הכליה והכבד תקינים לדעתי ניתן להיעזר בתרופה מסוג חוסמי PDE5 (ויגרה או סיאליס או לויטרא). לרוב במקרים כאלו טיפול בהתחלה מביא לשיפור במצב ובהמשך אפשר להפסיק אותן.
    אגב יש עוד בדיקות שאפשר לבצע כמו מבחן זקפה לילי NPT שמבדיל בין בעיה פסיכוגינית לאורגנית.
    יש מקום להיעזר בסיקסולוג ו/או באורולוג .
    בתודה וברכה. ד"ר פארס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה...

אביב
    09/05/2009

היכן ניתן לבצע בדיקת NPT במחוז חיפה של קופ"ח כללית והאם יש צורך בהפניה לצורך ביקור אצל אורולוג בקופה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למישהו

ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי
    09/05/2009

לאורולוג בקופה יש לקחת הפניה מרופא המטפל עם רשימת כל המחלות רקע וטיפול התרופתי.
    אתה יכול לפנות גם למרפאת "היחסים" במרפאת ארמון.
    בדיקת NPT ניתן לבצע ברמב"ם, בתשלום, קופ"ח כללית לא משתתפת בעלות הבדיקה.
    עלות הבדיקה כ-600 ש"ח
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, יש השתתפות ביטוח כללית מושלם?

אביב
    09/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו