שאלה דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה
    בר
    17/05/2009

שלום, אני בן 16.9 .
    לפני 4 ימים עברתי ניתוח קיבוע אשכים .
    כרגע אין כאבים והשק אשכים חזר לגודלו המקורי , אני במנוחה רבה .

עכשיו לשאלה -
    אני חושב שיש לי הידרוצלה , זה רק בצד שמאל .
    איך אני יכול להיות בטוח שזה רק הידרוצלה ולא משהו שמצריך בית חולים ? כי הבנתי שהידרוצלה היא לא משהו שמצריכה ניתוח או משהו , בסה"כ היא לא מפריעה לפוריות או בכאב .

ניגשתי לניתוח בגלל וריקוצלה ובגלל תסביב בצד ימין .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה אשכים

פרופ' אבי שטיין
    18/05/2009

שלום רב

אני מבין שעברת קיבוע אשכים דו צדדי בשל סבב אשך ימין ועברת התרה של הסבב מימין וקיבוע דו צדדי. האם עברת גם ניתוח וריקוצלה משמאל באותו ניתוח או בעבר היותר רחוק?
    אם כן הידרוצלה יכול להיות סיבוך מוכר של ניתוח וריקוצלה. האיבחון הינו על ידי בדיקת אולטרסאונד אשכים. נכון הדבר שאם אין סימפטומים הדבר לא מסכן את פוריותך ואינו מצריך בהכרח ניתוח

בהצלחה

פרופ אבי שטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכן,

בר
    18/05/2009

לא עברתי שום ניתוח באיזור בעבר הרחוק , איבחנו את זה כי היו לי כאבים מתמשכים וחוסר תנועה רצינית , שלחו אותי למיון ומשם למחלקת אורולוגיה וקבעו לי ניתוח . פעם ראשונה ואני מקווה אחרונה .

תודה רבה ויום טוב .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו לא בסדר

בר
    18/05/2009

זה הגיוני שהאשכים לא נמצאים במקום ה'מקורי' שלהם לאחר הניתוח ?

אחרי המקלחת שמתי לב שהימני קצת קצת גבוה יותר ושהשמאלי למטה וכאילו חצי שוכב כזה .

זה נורמלי ? מה זה ?!

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוב לוודאי הכל בסדר

ד''ר דמיטרי גולדין
    19/05/2009

ערב טוב בר. אתה 5 ימים אחרי ניתוח קיבוע האשכיים. הניתוח כמו כל ניתוח אחר גורם לתגובה דלקתית באזור ההתערבות והתגובה תסוג רק תןך חודש-חודש וחצי. לכן לדון לגבי המראה הסופי של שק האשכים תוכל רק בעוד כחודש. הסימן החשוב להיום זה חוסר כאב שממנו סבלת. כרגע תיאורך לא מצביע על בעיה כלשהי. תמשיך להיות במעקב אורולוגי. והכי חשוב במידה של כאב חד כמו שהיה לך תשוב לבדיקה דחופה כוללת סונר אשכים.
    רפוא שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו