דלקת ערמונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת ערמונית
    דן
    20/05/2009

לפי סימפטומים גופניים (בעיקר השתנות מרובות יום/לילה), לפי PSA מתנדנד בהתאם ללקיקת אנטיביוטיקה (אופלודקס ציפרודקס), לפי ביופסיית ערמונית רוויה (18 דגימות), לפי לויקוציטים בנוזל הזרע, לפי לויקוציטים רבים שנראו במיקרוסקופ בנוזל השתן לאחר עיסוי הערמונית, ולפי קביעת האורולוג - יש לי דלקת ערמונית.
    הבעיה היא שבתרבית זרע ובתרבית שתן לפני העיסוי ולאחר העיסוי לא מצאו חיידקים כך שאין זיהוי לחיידק מחולל הדלקת.
    איך להביא לזיהויו? איך להשמידו?
    מתוסכל. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ערמונית

הוספת תגובה

• נוסף..

דן
    20/05/2009

האורולוג זיהה מעין גוש/בליטה בתוך ראש הפין, זו אומנם גורמת לי במיוחד אחרי פליטת זרע, לכאב/שורף בסביבת הגוש/הבליטה ואז גם למעט אדמומיות מקומית של עור ראש הפין.
    האורולוג חושב שזה 'סעיף בשופכה' אשר כנראה מדי פעם מזדהם ואז הזיהום מתפשט לאחור אל הערמונית וסביבתה.
    לכן קבע לי תור לאורטוסקופיה, לדבריו להתבוננות, ואם אומנם צריך תיקון אז בחדר ניתוח באמצעות חתך בראש הפין מבחוץ.
    זה מה שהבנתי.. מודאג.. במה כרוך? תופעות לוואי? האם הכרחי כך שהרי תהיה צלקת?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דן.

ד''ר יואל מץ
    20/05/2009

אני מבין את הרגשת התיסכול שלך. דלקת כרונית של הערמונית היא אומנם מחלה מתסכלת ומתבטאת בתלונות בדרכי השתן כפי שאתה מציין היכולות לחזור גם לאחר טיפול מוצלח של ההתקף החריף. הזיהום מושרש עמוק בתוך רקמת הערמונית ולא כל סוגי האנטיביוטיקה חודרות לתוך הבלוטה.במקרים רבים בדיקת השתן היא סטרילית וגם לאחר מסאג של הערמונית וקשה לבודד את הגורם המזהם.הלויקוציטים שנמצאו בבדיקת השתן הם רמז למחלה.האורולוג המטפל שלך עשה עבודה טובה מאור כשבדק את הדברים שציינת.כמו כן קיבלת את הטיפול האנטיביוטי המתאים!תן לו להמשיך בעבודה יתכן וירצה להחליף את האנטיביוטיקה.בכל מקרה יש צורך בסבלנות רבה ושיתוף פעולה מלא עם המטפל.
    בקשר להתבלטות באזור הפין קשה לי להביע דעה מבלי לבדוק. אם מעלים חשד של סעיף של השופכה הגורם לזיהומים, בהחלט יש אינדיקציה לבצע אורטרוסקופיה,כלומר הסתכלות ישירה על השופכה במכשיר אופטי. הבדיקה מתבצעת לרוב בהרדמה, ניתן לבצע את הבדיקה גם בהרדמה מקומית במיוחד אם מבצעים אותה במכשיר גמיש. אמצעי נוסף להדגמת סעיף של השופכה הוא אורטרוגרפיה כלומר צילום השופכה עם חומר ניגודי המוחדר בתוכה. הבדיקה אינה קשה ויכולה להוסיף מידע חשוב. אם מגלים סעיף של השופכה סימפטומטי, הטיפול הוא ניתוח להסרת הסעיף כפי שהוצע לך. בברכה והצלחה בטיפול!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך על איכות וסיגנון תשובתך ד"ר

דן
    20/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו