כליות, פליטת זרע וכאבי קרקפת עזים ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כליות, פליטת זרע וכאבי קרקפת עזים ?
    אביגיל
    28/05/2009

יש לי בעיה עם הכליות. הסתידות (מה זה?) ציסטות , כאבי מותניים עזים מאחור תדיר, תפקודים בעייתיים בבדיקות דם וכאבי קרקפת עזים מבפנים אחרי יחסי מין ופליטה

א. מה זה הסתידות?
    ב. האם ציסטות (22 ממ) מסוכן? היכול להתפתח גידול?
    ג. מה פשר הכאבים העזים (!) בקרקפת (עורף, בפנים, כמו סכינים) אחרי פליטת זרע? יש קשר , קראתי , ואני לא ממש מבין איך קשור ומה לעשות חוץ מאופטלגין?

תודה. אגב תור לאורולוג ונוירולןג נקבע לסוף יולי השנה :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ערב טוב שאולי

ד''ר גאזי פארס
    28/05/2009

הסתידות בכליות הינו משקע של מלחים ,אם מדובר בהסתידות קטנה אין צורך בטיפול מומלץ שתיה רבה. ואם מדובר בהסתידות גדולה (אבן) אז בהתאם לגודל ולמיקום האבן מחליטים- אולי על ריסוק חוץ גופי-.על כל מקרה ועד בדיקת האורולוג מומלץ על שתיה רבה.
    ציסטה בכליה הינו ממצא שכיח מאוד ,איננו מסוכן ואיננו מצריך טיפול בדרך כלל. ציסטה בעצם היא הצטברוצת של נוזל בתוך שקית עדינה שהגוף יוצר וזה לא הופך לסרטן ואפשר לחיות איתה עד 120 .
    ובקשר לכאבי ראש לא נראה לי שיש לזה קשר עם הממצאים שהוזכרו לעיל אלא אם יש בעיה מטבולית שגורמת גם ליצור ההסתידויות. יתכן שהכאב נגרם מהמאמץ ואולי בגלל עליה בלחץ הדם ? על כל מקרה אתה צריך בירור אורולוגי ונוירולוגי וטוב שקבעת תור לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על הפירוט והאדיבות !! +...

אביגיל
    29/05/2009

אם תוכל אשמח להסבר: האם הכליות משתתפות בכלל איכשהו בתהליך פליטת הזרע?
    האם נתקלת אי פעם מפציינט בכאבים באזור בעורף והקדקוד דווקא אחרי השפיכה? מוזר לי

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שאולי

ד''ר גאזי פארס
    29/05/2009

תודה על המחמאה!.
    אין לכליות שום קשר בתהליך פליטת הזרע .מדובר בשתי מערכות נפרדות שמתחברות ביניהם בצינור השתן החיצוני והכליות רחוקות מאוד מזה.
    ובקשר לכאבים בעורף אחרי פליטת זרע לא נתקלתי, הדבר מחייב בירור . קרוב לודאי שיעבר כמו שהתחיל ולא נדע ממה . בכל אופן יש צורך בבדיקת אורולוג ונוירולוג.
    בתודה וברכה ,
    ד"ר פארס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו