מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקות/זיהומים חוזריםליאת13/07/2009
שלום.אני בת 35 וסובלת ב-5 החודשים האחרונים מדלקות/זיהומים חוזרים ונשנים בש.השתן כתוצאה מקיום יחסי מין.
בן זוגי ואני שומרים על הגיינה, אני ממש כבר מתוסכלת מזה וזה משפיע עליי מאוד.אנחנו מקיימים יחסי מין לעיתים תכופות וממש אחרי כל מגע מתפתחת לי דלקת.שמעתי שיש כדור שנותנים אותו במקרים חריפים כאלו שלוקחים אותו פעם ביום למשך שנה וזה פותר את הבעיה.האם זה נכון? האם החיידקים לא מפתחים עמידות כלפי הכדור הזה?האם אחרי שמפסיקים ליטול את הכדור לא קיים סיכון שהדלקות יחזרו? אני משתמשת באופן קבוע בביו-קראן של סופהרב שעוזר לי קצת לפעמים אבל זה לא תמיד מצליח למנוע את הזיהומים.איך קוראים לכדור הנ"ל והאם זה אניביוטיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהומים/דלקות + תוספת
ליאת14/07/2009מעניין אותי באופן אישי לדעת מה יכול לקרות אצלי בגוף וכתוצאה ממה שפתאום התופעה הזו מתרחשת בכל פעם.אף פעם לא סבלתי מזה בעבר.מה יכול היה להשתנות ולגרום לכך בעצם בכל פעם מחדש? האם יכול להיות שהעבודה שאיברו של בן זוגי רחב משפיעה עד כדי כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת שלום,
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן14/07/2009רצוי שתפני לברור מסודר אצל אורולוג שיכלול בדיקת שתן לתרבית במקרה של זיהום ובעקבותיו טיפול אנטיביוטי תואם ( לפי סוג החיידק ) ולא אמפירי ( אקראי).
יש חשיבות האם מדובר בזיהום חוזר על ידי אותו החיידק או שמדובר בכל פעם בחיידק אחר.
יתכן שרצוי לבדוק גם את בן זוגך. בהמשך יתכן ויש לחשוב גם על הדמייה של דרכי השתן ( אולטראסאונד , ועוד).
אכן ניתן לקחת טיפול אנטיביוטי ( גלולה בודדת) טרם יחסי מין או מיד לאחר קיומם.
לכאורה במצב של נטילת אנטיביוטיקה לתקופות ממושכות , קיים אכן חשש להתפתחות יציבות חיידקים לאותה התרופה. מאידך מדובר לרוב בתרופה כמו מאקרודאנטין או רספרים שהן תרופות עמידות יחסית. סוג התרופה צריך להגזר מרגישות החיידק שימצא בתרביות.
הסיבה לדלקות התכופות נעוצה מן הסתם ביחסי המין שאת ובן זוגך מקיימים, אך האם מדובר זיהום שמועבר ביניכם ( פינג-פונג) בבעיה אנטומית\ תפקודית ו\או אחרת -
על כך יענה רק ברור אורולוגי מסודר.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור נוסף לד"ר מיכאל (מיקי)
ליאת17/07/2009בהמשך לדלקות החוזרות שיש לי, בדלקת האחרונה בה לקיתי טופלתי באנטיביוטיקה מסוג צפוויט פורטה 4 פעמים ביום למשך 3 ימים.במהלך היום השלישי לנטילת הכדורים חשתי שעל אף שאני עדיין לוקחת כדורים מתחיל לשרוף לי מאוד בתוך איבר המין אך לא בעת הטלת שתן.הלכתי שוב לרופא, הוא שינה לי את הטיפול לאנטיביוטיקה מסוג אופלוקסין ל-5 ימים פעמיים ביום ואנטיביוטיקה ציפורל פעם ביום למשך חודש ימים כטיפול מונע לאחר סיום נטילת האופלוקסין.בתרביות שתן האחרונות נמצא חיידק.הרופא לא נתן לי את הטיפול המונע שאתה המלצת עליו - כדורי מאקרודאנטין ו-או רספרים.האם הטיפול בצפורל עשוי באמת למנוע את הישנות התופעה פעם אחת ולתמיד בטיפול מונע בן חודש בלבד? האם אין מצב שהחיידק יעמוד גם בפני האנטיביוטיקה הזו הרי ראיתי כבר שבעת נטילת אנטיביוטיקה אחרת הכאב שב והציק לי.האם הכדורים שאתה המלצת עליהן חזקים יותר ובעלי השפעה ארוכת טווח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליאת
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום22/07/2009יש להתאים את הטיפול המונע לפי תרביות השתן קודמות.
באם תדירות הזיהומים משמעותית יש ליטול טיפול מונע ארוך ( לפחות 6 חודשים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת בערמונית בעיות זקפה- בן 44
קריאטנין גבוה בדם- בן 16
בעיות זקפה ושפיכה- שינוי באיבר המין
תוצאות ספירת זרע בן 20
כאבים ברצפת האגן- ערמונית או בעיה אחרת
דלקת ערמונית כרונית לבן 65
ערכי בדיקות pss מה המשמעות?
עקמת פתאומית באיבר המין מלפני כחודש
אספרמיה/אזוספרמיה אי שפיכה מה הטיפול המומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)