המשך שאלה לד"ר מיכאל (מיקי)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך שאלה לד"ר מיכאל (מיקי)
    ליאת
    20/07/2009

בהמשך לדלקות בשתן והזיהומים החוזרות שיש לי, בדלקת האחרונה בה לקיתי טופלתי באנטיביוטיקה מסוג צפוויט פורטה 4 פעמים ביום למשך 3 ימים.במהלך היום השלישי לנטילת הכדורים חשתי שעל אף שאני עדיין לוקחת כדורים מתחיל לשרוף לי מאוד בתוך איבר המין אך לא בעת הטלת שתן.הלכתי שוב לרופא, הוא שינה לי את הטיפול לאנטיביוטיקה מסוג אופלוקסין ל-5 ימים פעמיים ביום ואנטיביוטיקה ציפורל פעם ביום למשך חודש ימים כטיפול מונע לאחר סיום נטילת האופלוקסין.בתרביות שתן האחרונות נמצא חיידק.הרופא לא נתן לי את הטיפול המונע שאתה המלצת עליו - כדורי מאקרודאנטין ו-או רספרים.האם הטיפול בצפורל עשוי באמת למנוע את הישנות התופעה פעם אחת ולתמיד בטיפול מונע בן חודש בלבד? האם אין מצב שהחיידק יעמוד גם בפני האנטיביוטיקה הזו הרי ראיתי כבר שבעת נטילת אנטיביוטיקה אחרת הכאב שב והציק לי.האם הכדורים שאתה המלצת עליהן חזקים יותר ובעלי השפעה ארוכת טווח שתמנע באופן סופי את חזרת הדלקות/זיהומים? בכל פעם שביצעתי תרבית יצא חיידק שונה - פעם אחת היה Escherichia coli ופעם אחרת היה Klebsiella ozaenae.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום ליאת

ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום
    22/07/2009

ראי התשובה הקודמת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו